Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Chcela ukradnúť šaty z kontajnera, no ostala v ňom zaseknutá. Po vyslobodení sa žena znova pustila do oblečenia
Zdielať na

VIDEO: Chcela ukradnúť šaty z kontajnera, no ostala v ňom zaseknutá. Po vyslobodení sa žena znova pustila do oblečenia

DVORY NAD ŽITAVOU / Ženu zaseknutú v kontajneri vyslobodzovali hasiči z Nových Zámkov. Chcela si vziať šaty z humanitárnych kontajnerov. Tentoraz sa ich vykrádanie sa zaobišlo bez zranenia.

"Ona sem prišla, dala sem kočík, strčila tam ruku a je tam taký mechanizmus, tadiaľto to púšťa, ale naspäť už nie," povedal pracovník OBP Ladislav Mazan. 


Kontajnery na použité šaty sa rozhodla navštíviť mladá žena, do jedného z nich sa ale zasekla. Do areálu obecného podniku služieb vo Dvoroch nad Žitavou prišla cielene. Dodatočne všetkým vysvetľovala, že si v minulosti už neraz bez problémov vyberala odev z podobného zariadenia v meste, kde predtým bývala. "V tej kostre kontajnera je otočné koleso, kde sa človeku, ktorý sa snaží vybrať si nejaké oblečenie z tých kontajnerov, zasekne ruka, späť ju nedokáže dostať,"  uviedol veliteľ zásahu Martin Kedro.

​Žene vyslobodili novozámockí hasiči. Tí okrem toho, že sa museli dostať do tela kontajneru, aby rozstrihli valec, ktorý sa v ňom točí, museli záujemkyňu o obnosené šaty nosiť chvíľu na rukách."Mala zaseknutú v podstate pravú ruku v lakti, kontajnery sú tak stavané, že v podstate sa len podopierala jednou nohou o kočík, čiže museli sme ju držať," pokračuje Kedro. 


Keď jej hasiči ruku vyslobodili, namiesto slov vďaky sa hneď pustila prehrabávať obsah otvoreného kontajnera. "Nebol to prvý prípad, už sa nám to stalo, osobu sme vyslobodili hydraulickým náradím, preto už vieme ako zasahovať, ako zvnútra tie kontajnery fungujú a ako sú riešené," dodal veliteľ zásahu.



Žena mala šťastie, že sa v kontajneri zasekla v pracovný deň, cez víkend by ju tu zrejme nikto nepočul. Do dvora obecného podniku vošla bez ohlásenia. Začuli až jej volanie o pomoc spoza vozidla obecných hasičov a ktorým sú kontajnery umiestnené.

Pozrite si zábery zo záchrannej akcie hasičov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy