Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Hričovskom kanáli našli mŕtvolu: Už je známe, o koho išlo
Zdielať na

V Hričovskom kanáli našli mŕtvolu: Už je známe, o koho išlo

HVOZDNICA / Vodohospodársky podnik vypúšťal kanálovú sústavu Hričovskej priehrady. Celý mesiac z jej dna vyťahovali vraky áut, zbrane a v jednom aute sa našli aj kostrové pozostatky človeka. Dnes je už známe o koho išlo.

S ubúdajúcou vodou kanál odhaľoval rôzne tajomstvá. Našli sa v ňom zbrane, trezor, ale aj ukradnuté autá. "Polícia nás požiadala o súčinnosť pri vyťahovaní dvoch osobných vozidiel z hričovského kanála, ktoré po vypúšťaní ostali trčať z hladiny," vyjadril sa veliteľ zásahu HaZZ Považská Bystrica Ľubomír Vančo.


Polícia nás požiadala o súčinnosť pri vyťahovaní vozidiel v hričovskom kanáli ktoré po vypúšťaní ostali trčať z hladiny. "Dlho to nebolo vypustené, ľudia všeličo hodia do vody," povedal jeden zo svedkov.

Z kanála pri Hvozdnici vytiahli hasiči golf, ktorý mal považskobystrické evidenčné číslo. V aute našli kostrové pozostatky človeka, no až znalecké skúmanie odhalilo viac. Kostrové pozostatky boli mužského pohlavia. Testy DNA preukázali, že patrili nezvestnému Petrovi. Peter, prezývaný sup, zmizol aj so svojím autom pred 17-timi rokmi.


"Expertíznym skúmaním bolo preukázané, že ide o hľadaného muža z okresu Považská Bystrica, po ktorom bolo vyhlásené pátranie ešte v roku 2003. V čase vyhlásenia pátrania mal muž 35 rokov," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Dana Adamíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy