Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za vyhrážanie sa starostovi dostal pokutu, zložili sa mu na ňu obyvatelia Veľkého Medera
Zdielať na

Za vyhrážanie sa starostovi dostal pokutu, zložili sa mu na ňu obyvatelia Veľkého Medera

VEĽKÝ MEDER / Obyvatelia Veľkého Medera nielen sledovali a komentovali prípad nebezpečného vyhrážania, ku ktorému došlo pred domom prednostu Mestského úradu. Odsúdenému mužovi sa navyše vyzbierali na pokutu. Aj napriek tomu, že podľa zákona dostal spravodlivý trest.

Incident vo Veľkom Mederi, klasifikovaný ako nebezpečné vyhrážanie skončil obvinením a trestom. Časť tamojších obyvateľov stmelil v prospech obžalovaného. Vybaviť si účty s prednostom mestského úradu vo Veľkom Mederi sa rozhodol manžel jednej zo zamestnankýň. Po tom, ako dostala pokarhanie od prednostu za neskorý príchod na pracovisko manžel chrlil vyhrážky na prednostu s teleskopickým obuškom v ruke. Dostal za to pokutu. "Okresný súd uznal obvineného za vinného a uložil mu peňažný trest vo výške 800 eur," uviedla v júni tohto roka Jana Kondákorová, hovorkyňa súdov Trnavského kraja. 

"Dobrosrdeční obyvatelia Veľkého Medera okamžite stáli pri manželovi a za 2,5 hodiny sa podarilo vyzbierať celú sumu na pokutu," hovorí Peter Balázs, poslanec Mestského zastupiteľstva vo Veľkom Mederi. 

Aj keď zákon hovorí jasne, prevládali emócie. "Toto síce nebolo správne, že sa vyhrážal, lebo sú iné spôsoby, ako tú vec riešiť, ale podľa môjho názoru neľudské koananie bolo zo strany starostu," hovorí Imrich Angyal, podnikateľ z Veľkého Medera.

"Nie som policajt, ani vyšetrovateľ. Nesúhlasím s takýmto správaním, ale k tomuto by som sa nechcel vyjadrovať," dodáva poslanec Balázs. 

Ak by pokutu nezaplatil, išiel by do väzenia na 3 mesiace. Záznam v registri mu ale zostane. Muž, ktorý svoj čin oľutoval už pred súdom, pred kamerou nechcel hovoriť. "Neviem sa vyjadriť, na pracovisku či meškala, alebo nie... Ja viem, že tá pani je svedomitá. Viem, že rodina podáva trestné oznámenie a preto nechcela ísť pred kamery," dodal poslanec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy