Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Taxikára pod vplyvom pervitínu prezradila podozrivá jazda. Kým ho zobrali policajti, stihol odviezť zákazníka
Zdielať na

Taxikára pod vplyvom pervitínu prezradila podozrivá jazda. Kým ho zobrali policajti, stihol odviezť zákazníka

LUČENEC / Taxikár jazdil pod vplyvom omamných látok. Prišli na to PMJ-čkári, ktorým sa nepozdávala jeho jazda. Zastavili ho v centre Lučenca, výsledky z moču potvrdili ich podozrenie.

V ten deň mal taxikár za sebou už takmer 3 hodiny v službe, odviezol jedného zákazníka. V čase, keď ho zastavili policajti, sedel v aute sám. Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky mu dali najskôr fúkať. Dychová skúška bola však negatívna, Miloslav súhlasil aj s tým, že sa v nemocnici podrobí odberu biologického materiálu.

"Pričom sa preukázala prítomnosť omamných a psychotropných látok, v tomto prípade to bol amfetamín a metamfetamín," rozpráva hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. Ako taxikár už dlhšiu dobu nepracoval, teraz prišiel svojmu bývalému zamestnávateľovi vypomôcť. Tridsaťpäťročný muž mal všetky papiere platné. Prvá služba sa mu ale skončila predčasne.

"Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná," dodáva Kováčiková. 

"Ja fakt neraz neviem, čo sa deje. Dali mi také podklady, proste že, ktoré som nerozumel," povedal zastavený vodič. Tvrdil však, že nerozumie postupu policajtov, tí ho však o všetkom poučili a informovali. Vodič však poprel, že by užil nejakú drogu. To tvrdil aj majiteľovi taxislužby. "Nič som neužíval, nič. Ja tomu nerozumiem sám, prepáčte nerozumiem tomuto," povedal vodič. 

Výsledky moču však boli jasné. Krv poslali na podrobnejší rozbor na vyššie pracovisko. Na základe výsledkov odborníkov rozhodnú policajti o ďalšom postupe. Nie je vylúčené ani to, že muž bude obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy