Skoro jasno
15°
Bratislava
Dôchodcu, ktorý na rybačke bodol mladíka priamo do srdca, už rieši súd
Zdielať na

Dôchodcu, ktorý na rybačke bodol mladíka priamo do srdca, už rieši súd

KOŠICE / Tragickú sobotnú rybačku neďaleko Košíc už rieši súd. Dôchodcovi praskli po výmene názorov nervy a 32-ročného Lukáša dvakrát bodol do hrudníka. Jedna rana smerovala priamo do srdca.

V stredu poobede sa pred sudcu dostal obvinený z víkendovej vraždy pri rybačke v Čani. K incidentu došlo v sobotu na miestnom štrkovisku v Čani. Mladého 32-ročného rybára, ktorý po hádke zomrel na následky bodných zranení, mal napadnúť 66-ročný muž z Košíc. Hádať sa mali na cigarete, ktorá spadla na zem. Nebohému Lukášovi sa to nepáčilo, tak mu začal nadávať.

Pomoc a políciu privolal samotný útočník. "Dostal dve rany, jednu do hrude a jednu do brucha," povedal jeden zo svedkov incidentu.

32-ročnému Lukášovi, otcovi len niekoľkotýždňového bábätka, už nedokázali pomôcť ani záchranári. Zraneniam na mieste podľahol. V nedeľu bolo Milanovi K. vznesené obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. V stredu sa postavil pred sudcu.

Muž celú cestu do súdnej sieni preplakal a celý skutok oľutoval. Na svoj rozsudok si však počká vo väzbe. "Nič som mu nepovedal, len daj mi pokoj. 4 dni už revem jak kôň. Čo bude ďalej, tak čo bude, ja neviem," vyjadril sa obvinený muž.


"Sudca pre prípravné konanie okresného súdu Košice I uznesením rozhodol o vzatí do väzby Milana K. z dôvodu, že ujde, alebo sa bude skrývať, aby sa vyhol trestu," uviedla hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančúrová. Obvinený si ale ponechal lehotu na rozhodnutie o podaní sťažnosti proti rozhodnutiu o väzbe.


"K podaniu sťažnosti sme sa zatiaľ nevyjadrili a uvidíme. Dokazovanie vo veci samej ukáže viac," vyjadrila sa advokátka Andrea Jánová. "V prípade dokázania viny mu hrozí test odňatia slobody v trvaní 15 až 20 rokov," uviedol Branislav Bujňák, Krajská prokuratúra Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy