Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Blesk zasiahol policajtov na kolobežkách, jeden má rozsiahle popáleniny
Zdielať na

Blesk zasiahol policajtov na kolobežkách, jeden má rozsiahle popáleniny

Pozrite si archívnu reportáž o chlapcovi, ktorého zasiahol blesk.

BESKYDY / Do policajtov na štvorkolke pri službe v Beskydách udrel blesk. Obaja stratili vedomie. Jeden vzápätí precitol a pustil sa do záchrany svojho kolegu. Prílet záchranárskeho vrtuľníka komplikovala silnejúca búrka.

Hliadku zasiahol blesk v nedeľu popoludní pri službe v Starých Hámroch, informuje idnes.cz. Obaja policajti upadli do bezvedomia, rozsah ich zranení ale bol rozdielny.

Kým tridsaťštyriročný muž sa vzápätí spamätal, jeho o rok starší kolega zostal v bezvedomí. "Zrejme u neho došlo tiež k zlyhaniu krvného obehu," uviedol krajský hovorca záchranárov Lukáš Humpl. Ľahšie zranený policajt sa okamžite pustil do záchrany svojho kolegu. S tým mu pomohol aj jeden zo svedkov udalosti. "Tento muž tiež zavolal na tiesňovú linku," uviedla policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

Na miesto zamieril vrtuľník záchranárov. Pristátie ale komplikovala búrka, ktorá navyše naberala na sile. "Ošetrenie zraneného musela posádka vrtuľníka zvládnuť vo veľmi krátkom čase. Búrková aktivita v okolí totiž zosilnela a v prípade oneskorenia hrozila nemožnosť štartu vrtuľníka," vysvetlil Humpl.

Stav staršieho z policajtov zostával vážny aj po zásahu zdravotníkov, mal rozsiahle popáleniny. "Pacient bol v bezvedomí, ale s pravidelnou srdcovou akciou. Zasahujúci lekár u neho pri vyšetrení zistil popáleniny v oblasti trupu, nôh i rúk," dodal Humpl. Leteckým záchranárom sa podarilo vzlietnuť a policajta transportovať do Fakultnej nemocnice v Ostrave na urgentný príjem. Tam teraz bojuje o život. "Pacient je vo veľmi vážnom stave," oznámila v pondelok dopoludnia hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Ostrave Petra Petlachová.

Druhého z postihnutých mužov previezli lekári sanitkou s ľahšími zraneniami do nemocnice vo Frýdku-Místku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy