Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Smrť na koľajniciach: Michala (†29) delila od domu jedna vlaková zastávka, tam však už nedošiel
Zdielať na

Smrť na koľajniciach: Michala (†29) delila od domu jedna vlaková zastávka, tam však už nedošiel

HUNCOVCE / 29-ročného Michala delila od domu v Huncovciach jedna vlaková zastávka. Tam však nedošiel. Pre alkohol a rúško ho sprievodca s policajtmi vyhodili z vlaku. Domov sa tak vybral po koľajniciach. Zrazila ho iná vlaková súprava.

"On sa vracal z roboty z Bratislavy," vysvetlil Ivan Gabčo, otec nebohého. Podľa príbuzných sa mal vo vlaku odohrať istý incident. Dvaja kamaráti, ktorí sa s nebohým vo vlaku viezli, tvrdia, že síce bol opitý, ale nevystrájal. Práve rúško malo byť koreňom problému. 

"Pán sprievodca nebol spokojný, ten chlapec bol spitý. On, keď sa rozprával, mal na polovicu rúško," povedal kamarát nebohého Martin Mirga. "Mal aj rúško aj lístok mal, všetko mal," odpovedal druhý kamarát nebohého, František Pompa. 

"Nemal rúško vo vlaku a taktiež si ho odmietol aj nasadiť. Muž nerešpektoval výzvu sprievodcu na odchod z vlaku a preto sprievodca privolal políciu. Muž po výzve hliadky dobrovoľne opustil vlak," informovala o incidente policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"Najprv ten sprievodca klopal na okno, aby prišli policajti dnu, vyhodili ho von," opísal incident kamarát nebohého. Michala už do vlaku nepustili, vlak tak odišiel. 

Michal sa napokon vydal pešo po koľajniciach domov. Mal to len o jednu zastávku ďalej. Prečo ale nešiel po bezpečnom chodníku na kopci nad traťou, a prečo si ľahol do koľajiska, sa už nikdy nedozvieme. "Mal problémy s mozgom," reagovala sestra nebohého "Vidím, že je človek spitý, nechám ho na pokoji, jedna zastávka, my by sme ho zobrali," poznamenal kamarát nebohého. 

Čo sa presne vo vlaku udialo, vedia len tí, ktorí tam boli. 29-ročný Michal zahynul pár metrov od osady. Obyvatelia utekali na miesto, emócie krotili policajti aj občianska hliadka. 

"Ku miesto nešťastia sme museli dopomôcť dostať sa aj príslušníkom zdravotnej služby, keďže po asfaltovej ceste príjazd nebol možný," priblížil Miroslav Dic, zasahujúci hasič z OR HaZZ Kežmarok. 

Zranenia boli vážne. Michal im na mieste podľahol. "Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, okolnosti prípadu preverujeme," dodala Ligdayová. 

Košickí policajti našli neďaleko vlakovej stanice mŕtve telo ženy: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy