Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodca na cestu autobusom len tak nezabudne, zostal zaseknutý vo dverách
Zdielať na

Dôchodca na cestu autobusom len tak nezabudne, zostal zaseknutý vo dverách

LEVICE / 85-ročného dôchodcu privreli dvere autobusu počas vystupovania. Stalo sa to na zastávke v Leviciach. Zaseknutý dôchodca ešte aj spadol a skončil v nemocnici. Vystupoval zrejme pomaly a vodič si ho na poslednom schodíku nevšimol.

85-ročný dôchodca cestoval autobusom aj s manželkou, išli k lekárovi z Kozároviec do Levíc. "V Leviciach na autobusovej zastávke sme schádzali, ja som išla prvá," povedala manželka zraneného dôchodcu. 

Manželia spoločne vystupovali zo zadných dverí. Pán Júlis išiel ako druhý a pomaly schádzal po schodoch. Už keď bol takmer vonku, v tej chvíli sa dvere autobusu zatvorili. "Bol na poslednom schodíku, dvere sa zacvikli alebo neviem, ako mám povedať," priblížila manželka. 

Podľa doterajšieho vyšetrovania polície, vodič zaradil rýchlosť a ako sa pohol, muž zaseknutý vo dverách spadol. "Pri pohnutí sa autobusu došlo k následnému pádu na vozovku," upresnila policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Muž si pritom zranil ruku a previezli ho do nemocnice. Spočiatku to vyzeralo tak, že bude v poriadku. Napokon ho však museli aj operovať. "On hovoril ten šofér, že si to musel poškrabať na plechu," vysvetlila manželka. 

Manželke dôchodcu vodič autobusu hovoril o tom, že si pána Júliusa nevšimol. "Nižší je a už bol na poslednom schode, tak možno ho ani nevidel," reagovala manželka. 

"Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedla Petra Helecz, hovorkyňa ARIVA. Okolnosti tejto nehody polícia vyšetruje.

Manželka zraneného dôchodcu nám povedala, že s vodičom autubusu je v dennom kontakte."Ľutujem aj šoféra, lebo má zbytočné vytriasačky z toho, on chudák volá každý deň, ako sa má," dodala manželka. 

Nečakaná smrť dva a pol ročného dievčatka. Rodina tvrdí, že pochybili záchranári: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy