Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel štátny tajomník ministerstva kultúry. Vladimír Dolinay neprežil tragickú nehodu
Zdielať na

Zomrel štátny tajomník ministerstva kultúry. Vladimír Dolinay neprežil tragickú nehodu

KOMÁRNO / Hasiči z Komárna v sobotu zasahovali pri dopravnej nehode, ktorá sa stala osudnou pre jednu osobu, ďalšie štyri osoby sa zranili. Obe autá skončili po náraze mimo vozovky. Neskôr sa ukázalo, že išlo práve o štátneho tajomníka ministerstva kultúry.

Hasiči v poobedňajších hodinách zasahovali pri dopravnej nehode v katastri mesta Komárno, pri ktorej zahynula jedna osoba. Ide o štátneho tajomníka ministerstva kultúry Vladimíra Dolinaya, informáciu TV JOJ potvrdilo ministerstvo kultúry, ktoré o tom neskôr informovalo na sociálnej sieti. 

​Zrážke s protiidúcim autom už nedokázal zabrániť. "Pri nehode došlo k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, pričom obe vozidlá skončili po náraze mimo vozovky," priblížila Katarína Križanová z Prezídia hasičského a záchranného zboru. 

​V aute sa s ním viezla jeho o päť rokov mladšia manželka a dva a pol ročný syn, ženu Dolinaya previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Podľa zdrojov TV JOJ sa pod nešťastie podpísalo neprispôsobenie rýchlosti práve protiidúceho vodiča, ktorý náhle vošiel do protismeru. 38-ročný Dolinay sa, žiaľ, už nemal kam vyhnúť. 

Úprimnú sústrasť už vyjadril aj predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO), pod ktorého ministerkou (Natália Milanová, poznámka redakcie) Dolinay pôsobil. "Vlada Dolinaya som poznal málo, ale už na základe toho mála som sa tešil, že práve jeho si vybrali zaľudia za štátneho tajomníka k Natálii na ministerstvo kultúry. Vyžarovala z neho pokora a odhodlanie, práve tie vlastnosti, ktorými by mal oplývať každý dobrý politik. Odpočívaj v pokoji, kamarát ... a mysli na nás, my budeme na Teba tiež," odkázal Matovič na svojom profile na sociálnej sieti. 

Slová úprimne sústrasti vyjadril aj jeho kolega Juraj Šeliga: 

Protiidúci vodič sa náhle ocitol v protismere 

K nešťastiu došlo na ceste medzi Ižou a Komárnom – na okraji cesty parkovalo auto a tomu sa chcel vyhnúť 33-ročný vodič. Vodič značky Kia začal brzdiť 80 metrov pred prekážkou, k zrážke s druhým autom prišlo o 20 metrov ďalej.Na mokrej vozovke zrejme dostal šmyk, náraz obe vozidlá vymrštil do priekopy mimo cestu.

"V jednom vozidle boli zakliesnené dve osoby, jednu sme vyslobodili pomocou hydraulického náradia, ktorá nejavila známky života. Druhú osobu sme spolu s posádkou RZP vyložili na nosítka, ktorá bola odvezená vrtuľníkom do nemocnice v Nových Zámkoch," upresnil hasič Michal Danek. 

Vladimír Dolinay zahynul priamo na mieste nehody. Do nemocnice s vážnymi zraneniami previezli jeho manželku."Vo vozidle sa nachádzalo ešte jedno dieťa, ktoré malo ľahšie zranenia," doplnil Danek. Vodič, ako aj spolujazdec Kie, ktorá prešla do protismeru, sa pri nehode zranili ľahšie.

Úprimnú sústrasť vyjadrila na sociálnej sieti prezidentka Zuzana Čaputová: "Vladimír Dolinay bol nielen štátny tajomník ministerstva kultúry, mestský poslanec a učiteľ, ale aj syn, otec, manžel. Odišiel, keď mal ešte veľa pred sebou. Česť jeho pamiatke a sústrasť jeho rodine a blízkym." 

Matej dostal pred Čičmanmi na motorke šmyk. Odviezť ho museli v záchranárskom vrtuľníku. Viac už Andrea Miková: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy