Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia na Zemplínskej Šírave: Dvaja mladíci sa prevrátili z nafukovačky
Zdielať na

Tragédia na Zemplínskej Šírave: Dvaja mladíci sa prevrátili z nafukovačky

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / V piatok večer boli v pohotovosti všetky záchranné zložky. V rekreačnom stredisku Hôrka sa utopili 20 roční rovesníci Ján a Erik. Okamžite sa preto začala pátracia akcia na vode. Záchranári našli telá až v sobotu ráno.

​"Na vodnej hladine Zemplínskej šíravy sa prevrátila nafukovačka, nejaká malá s rozmerom 1,5 metra, na ktorej bolo 6 ľudí. Žiaľ dvaja sa nevynorili," vyjadril sa Ján Mikulanič, Obvodné oddelenie PZ Vinné - Šírava Policajti na služobnom člne hľadali nezvestných mladíkov až do úplného zotmenia. Potom však museli pátraciu akciu ukončiť, pre nulovú viditeľnosť. 

Na šíravu sa ráno opäť vrátili záchranné zložky. Pokračovali v pátraní po nezvestných mladíkoch. Na vlastnú päsť sa ich do vody vybral hľadať policajný psovod. Nikoho však nenašiel. Podarilo sa to až potápačom zo záchrannej brigády z Humenného. "Našli sme ich zhruba po 40 minútach obidve osoby, asi 25 metrov od brehu, hĺbka tam bola nejakých tri metre," povedal Slavomír Fedorko, veliteľ zásahu záchrannej brigády z Humenného. 

Ani jeden z nebohých chlapcov vraj nevedel plávať. Čo presne tejto tragickej udalosti predchádzalo už zisťujú policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy