Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Judita (17), obžalovaná z vraždy spolužiaka, vinu stále odmieta. Opäť sa postavila pred súd
Zdielať na

Judita (17), obžalovaná z vraždy spolužiaka, vinu stále odmieta. Opäť sa postavila pred súd

ŽILINA / Od brutálnej vraždy, ktorá sa stala na žilinskom sídlisku Vlčince v Žiline, už uplynul viac ako rok. Z vraždy 16-ročného Tomáša je obžalovaná jeho spolužiačka Judita. Dnes už má dievča 17 rokov a viackrát sa chcelo z väzby dostať na slobodu. Vinu stále odmieta.

Judita sa v piatok ráno opäť postavila pred senát Okresného súdu v Žiline. Sebavedomo vchádzala do pojednávacej miestnosti, tento rok už Judita oslávi svoje 18. narodeniny, verejnosť je ale z pojednávaní vylúčená a to až do úplného záveru.

Pred senátom počas doterajších 7. pojednávaní vypovedali viacerí svedkovia. Tentokrát to bol odborník, ktorý pre kriminalistický ústav vypracoval znalecký posudok z odvetvia kriminalistickej genetickej analýzy.

Čítali sa aj znalecké posudky z odboru daktyloskopia, psychiatria a psychológia. Podľa informácií TV JOJ psychiatrický posudok nepotvrdil, že by Judita bola v deň vraždy nepríčetná. Judita ale naďalej vinu odmieta a tvrdí, že spolužiaka Tomáša, ktorý mal na tele presne 52 bodných a bodno-rezných rán ona nezavraždila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy