Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kuriózna nehoda troch áut pri Humennom. Dve z nich odhodilo každé na opačnú stranu
Zdielať na

Kuriózna nehoda troch áut pri Humennom. Dve z nich odhodilo každé na opačnú stranu

HUMENNÉ / Kuriózna nehoda sa v utorok stala na hlavnom ťahu v smere do Humenného. Vodič dodávky spravil taký manéver, po ktorom síce sám zostal v strede cesty, no ďalšie dve autá odhodilo, každé na opačnú stranu. Jedno sa zapichlo do hustých kríkov, druhé do pšeničného poľa.

Ku kolízii troch áut došlo na hlavnej ceste medzi Brekovom a Humenným. "Ale ani neviem ako, proste som išiel plynule a zrazu silný náraz, ledva ledva som to stočil lebo už ma ťahalo na strechu," vraví vodič osobného auta. "Ja som rád, že žijem hlavne," dodal vodič oprotiidúceho auta. 

V jednom vozidle cestoval vodič aj so svojou priateľkou. Po tom, ako do nich narazila dodávka, zišli z cesty až do pšeničného poľa. Do auta mladého páru narazil podľa opisu svedkov vodič dodávky počas predbiehania. "Vodič z predo mnou idúceho auta sa asi zľakol, že ho predbieham," vysvetľuje situáciu vodič dodávky. 

Podľa jeho slov náhle znížil rýchlosť, cesta bola mokrá a v protismere sa navyše objavilo ďalšie auto. "To nebolo riskantné predbiehanie, to bolo normálne predbiehanie," pokračuje vodič dodávky. 

Vodič auta, ktoré išlo oproti to však vidí inak. Tvrdí, že ak by nestrhol volant s dodávkou by sa čelne zrazil. "Vyhnúť som sa chcel čelnej zrážke, tak som začal brzdiť a stiahlo ma," povedal vodič oprotiidúceho auta. "On ho obiehaval a ten rozmýšľal, či riskne čelnú zrážku alebo do poľa, tak samozrejme radšej do poľa," popisuje udalosť vodič osobného auta. 

Vodiči hovoria, že to bola sekunda. V prvej chvíli dokonca mladý vodič o treťom aute na opačnej strane cesty ani nevedel. Obaja mladí vodiči sa zhodli, že manéver, ktorý chcel šofér dodávky spraviť nebol bezpečný. Ten ale tvrdí, že žiadnu chybu nespravil a za volantom sedí už vyše 30 rokov. "Už som musel robiť tak, aby sme sa nezrazili ani čelne, ani aby som nikomu neublížil," dodal vodič dodávky. 

"Polícia túto kolíziu motorových vozidiel eviduje ako škodovú udalosť. Dychové skúšky boli vo všetkých prípadoch negatívne," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy