Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matej dostal pred Čičmanmi na motorke šmyk. Odviezť ho museli v záchranárskom vrtuľníku
Zdielať na

Matej dostal pred Čičmanmi na motorke šmyk. Odviezť ho museli v záchranárskom vrtuľníku

ČIČMANY / Mladý motocyklista mal pred Čičmanmi poriadny kus šťastia. V utorok večer dostal šmyk a len o kúsok minul kovové zábradlie. Motorka skončila v lesíku a zranený Matej v záchranárskom vrtuľníku.

Slnečné popoludnie chceli traja kamaráti využiť, vzali motorky a šli sa previezť do Zliechova. Sú domáci a smerom na Čičmany poznajú každú zákrutu. "Bežná jazda, išli sme sa voziť a Matej spadol," opisuje Jakub, kamarát zraneného. 

Matej preletel s motorkou ponad potok a nabúral do drevenej značky. Na miesto priletel aj vrtuľník. "Išiel Matej prvý no a zákrutu išiel asi rýchlo, vyrovnal to, preskočil potok a tak spadol," dodáva Jakub. Jeho druhý kamarát Michal ihneď zabrzdil a volal 112. 

Mladík mal pritom neuveriteľné šťastie, len o kúsok minul kovové zábradlie, motorka však okrem tabule nabúrala aj do stromu. "Tam bola vývesná tabuľa, ju zobrala motorka urobila pár sált a dopadla do lesa," dodal Jakub. 

Kamarátovi podali prvú pomoc, až do príchodu záchranárov s ním hovorili. "Leteckí záchranári si na mieste prevzali 20-ročného muža, ktorý utrpel poranenia stehna," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

"Na urgentnom príjme sme prijali mladíka ktorý utrpel zlomeninu stehennej kosti, čaká ho operácia," potvrdila aj hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej nehode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy