Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu. Oheň malo založiť len 6-ročné dieťa
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu. Oheň malo založiť len 6-ročné dieťa

NIŽNÝ ŽIPOV / Profesionálni a dobrovoľní hasiči zasahovali v obci Nižný Žipov. Likvidovali požiar strechy rodinného domu, v ktorom bývala rodina s deťmi. Podľa hasičského experta oheň spôsobilo iba 6-ročné dievčatko, ktoré sa hralo so zápalkami. Škody vyčíslili na 10 tisíc eur.

Požiar zachvátil celú strechu rodinného domu. Na mieste zasahovali tri posádky hasičov. V čase vypuknutia požiaru sa v dome nachádzala babka so svojimi vnúčatami. Na plamene ich prišli upozorniť susedia. "Také akoby strieľanie petárd som počula, ale nevidela som. Len potom som videla, že niekomu zhorela strecha," tvrdí miestna obyvateľka. 

Požiar vznikol v zadnej časti domu, no veľmi rýchlo sa rozšíril. Hasičom prácu sťažovalo veľké množstvo slamy, ktorá bola uskladnená na povale. "Hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch pre silné zadymenie a bolo potrebné všetku slamu vyhádzať, aby sme sa dostali k drevenému stropu," uviedol veliteľ zásahu Ján Grošík. 

"Ja som tam ešte nebola, ale určite sa tam nedá bývať, lebo dom je z váľkov," vraví nájomníčka domu. "Požiar sa podarilo včas lokalizovať a likvidovať, a tým sa vlastne zabránilo ďalšiemu šíreniu požiaru, alebo ohrozeniu iných objektov," informoval zaisťovateľ príčin požiarov HaZZ Trebišov Marián Kováč.  

Rodina, ktorá bývala v prenajatom dome, prišla pri požiari o strechu nad hlavou. Našťastie sa to zaobišlo bez zranení. Podľa zisťovateľa príčin požiarov oheň spôsobilo iba 6 ročné dievčatko pri hre so zápalkami. "V zadnej časti prístavby rodinného domu zapálilo uskladnený horľavý papier s následným rozšírením požiaru na uskladnené seno v povalovom priestore a na drevenú strešnú konštrukciu celého rodinného domu," dodal Kováč. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy