Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda autobusu na Donovaloch. Viezlo sa v ňom 29 detí
Zdielať na

Nehoda autobusu na Donovaloch. Viezlo sa v ňom 29 detí

DONOVALY / Pri Korytnici na horskom priechode Donovaly havaroval v pondelok ráno autobus, ktorý viezol deti do tábora. Vodič autobusu tvrdil, že sa vyhýbal kamiónu, ktorý sa dostal za stredovú čiaru. Autobus stiahlo za krajnicu a prevrátil sa na bok. Tri deti a jedna vychovávateľka sa zranili.

Autobus smeroval z Detvy do Ružomberka, kde už na deti čakali vychovávatelia v tábore. Začiatok prázdinového pobytu sa ale nečakane skomplikoval na Donovaloch. Pri Korytnici sa autobus prevrátil do priekopy. Zostal na boku, deti aj dospelí vyliezli von cez vetracie okienka na streche.

"Pri nehode autobusu, ktorý sa prevrátil na štátnej ceste č. I/59 v katastri obce Korytnica, sa zranilo 5 osôb (4 deti a 1 dospelý). V čase nehody sa v ňom viezlo 32 cestujúcich (z toho 29 detí)," informuje hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasková. Vozidlo podľa zistení polície zišlo mimo cestu a prevrátilo sa do jarku. "Dychová skúška u vodiča autobusu je negatívna," informovala polícia. 

Autobus šoféroval 66 ročný vodič, patrí medzi skúsených, v autobusoch odjazdil 30 rokov a toto je jeho prvá nehoda vôbec."Vyhýbal som sa kamiónu a už ma chytila krajnica a už ma nepustila von, takže sme sa prevrátili," opisuje udalosť vodič autobusu. 

K nehode vyslali aj evakuačný autobus HaZZ. Neskôr bol ale z udalosti odvolaný, nakoľko dopravca zabezpečí náhradnú dopravu pre cestujúcich. Na miesto vyslali ťažkú techniku zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, pomocou ktorej hasiči havarovaný autobus z miesta nehody vyslobodili. 

Na miesto nehody dorazil aj minister školstva Branislav Gröhling. "Cestujem do Ružomberka, kde idem otvoriť letný tábor určený hlavne deťom s ťažšími životnými osudmi navštevujúce CPPPaP Detva. O to ťažšie sa mi počúvala správa, že pod Donovalmi havaroval autobus práve s týmito deťmi. Našťastie sa vraj nikto vážnejšie nezranil. Oceňujem prácu záchranárov a aj bývalej pani riaditeľky, ktorá bola zhodou okolností na mieste a pomáhala pred príchodom záchranárov," informoval minister na svojej stránke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy