Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž (33) chcel spáchať samovraždu. Pri prehliadke jeho domu našli policajti drogy, zbraňe a chemikálie na výrobu výbušnín
Zdielať na

Muž (33) chcel spáchať samovraždu. Pri prehliadke jeho domu našli policajti drogy, zbraňe a chemikálie na výrobu výbušnín

NEW YORK / Policajtov privolali k mužovi, ktorý chcel spáchať samovraždu. Prekvapenie ich čakalo, keď dorazili do jeho domu. Našli v ňom veľkú zásobu chemikálií potrebných na výrobu výbušnín.

So zbraňou v ruke sa 33 ročný Daniel vyhrážal, že spácha samovraždu. Svedkovia preto nelenili a zalarmovali newyorskú políciu. "Chcel sa zastreliť. Osem našich policajtov mu v tom nakoniec zabránilo." povedal vyšetrovateľ Patrick Ryder.

Prehliadka jeho domu však nechala mužov zákona v nemom úžase. "Učil sa vyrábať bomby," konštatuje Ryder.

A nebol sám. Spolu s ďalšími dvomi priateľmi mali v dome arzenál zbraní a chemikálie na výrobu trhavín."Naši experti potvrdili, že zásoba stačila na výrobu šiestich výbušnín, ktoré boli schopné napáchať veľké škody. Okrem toho bolo v dome okolo 20 neregistrovaných zbraní," uviedol vyšetrovateľ.


Všetky polícia zhabala a Daniela spolu s kumpánmi zatkla. Ten do poslednej chvíle tvrdil, že ide o omyl. "Neboli tam žiadne bomby. Iba obyčajné chemické laboratórium," obhajoval sa pred kamerami podozrivý Daniel Petrizzo.

Dôkazy sú však podľa vyšetrovateľov takmer nespochybniteľné. Toto zatýkanie šokovalo Danielových susedov. Viacerí sa vyjadrili, že s ním vychádzali veľmi dobre a jeho odvrátená stránka ich šokovala.

"Najmilší človek na svete a najlepší sused. Keď mi počas búrky spadol strom na strechu, ochotne mi pomohol ho odstrániť. Správy o tom, že chcel vyrobiť bombu ma nepríjemne prekvapili," komentoval sused podozrivého.


Zatiaľ nie je známe, prečo si chcel Daniel siahnuť na život. V jeho dome však policajti objavili aj slušnú zásobu drog a susedia tvrdili, že v čase incidentu sa správal ako by bol pod ich vplyvom. Vďaka tomu, že na seba upozornil, sa však zrejme podarilo zabrániť omnoho väčšej tragédii.

Katedrálu v Nantes zachvátil požiar. Vyšetrovatelia nevylučujú úmyselné zapálenie. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy