Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ozbrojený lupič prepadol v Nitre banku. Odniesol si tisíce eur
Zdielať na

Ozbrojený lupič prepadol v Nitre banku. Odniesol si tisíce eur

NITRA / Ozbrojený lupič prepadol v Nitre v nákupnom centre banku. Stalo sa to v piatok pár minút pred zatvorením pobočky. Podľa informácií televízie JOJ páchateľ kričal slová, ktoré používajú aj teroristi. Z banky si odniesol tisíce eur.

Lúpež sa stala v banke, ktorá je v nákupnom centre na druhom poschodí do vnútra vošiel ozbrojený lupič. Páchateľ si to nemieril rovno k pultu a na zamestnankyňu kričal a mieril pištoľou. Následne pult aj preskočil a vybral sa k pokladni. Zhodil pritom aj ochranné sklo a dostal sa do tesnej blízkosti zamestnankyne.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci lúpeže so zbraňou," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Podľa informácií televízie JOJ lupič viackrát povedal Allah Akbar. Pritom zamestnankyni ukazoval, aby otvorila pokladňu. Šokovaná žena tak aj urobila. Lupič odtiaľ vyberal peniaze a dával do tašky, ktorú mal pri sebe. Potom z banky utiekol.

Krátko po lúpeži nákupné centrum uzatvorili a kontrolovali ľudí, ktorí vychádzali von. Počas kontroly sa zamerali predovšetkým na mužov, ktorí boli v nákupnom centre. Vyzerá to tak, že páchateľ zrejme nebol slovenskej národnosti, alebo to iba predstieral. "Z ohľadom na počiatočné vyšetrovanie a prebiehajúce kroky polície nemôžeme o veci verejnosť bližšie informovať," dodala Čuháková. 

Polícia po páchateľovi z banky pátra. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že si z pobočky banky odniesol okolo 4000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž o inej lúpeži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy