Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič, ktorý v Banskej Bystrici zavinil nehodu, z miesta ušiel. V druhom aute nechal dve ťažko zranené osoby
Zdielať na

Vodič, ktorý v Banskej Bystrici zavinil nehodu, z miesta ušiel. V druhom aute nechal dve ťažko zranené osoby

BANSKÁ BYSTRICA / Zavinil nehodu, pri ktorej sa ťažko zranili matka s dcérou. Nepomohol im a z miesta ušiel. K čelnej zrážke áut došlo dnes ráno v Banskej Bystrici. 22-ročného mladíka vypátrali policajti v priebehu pár hodín. Našli u neho striekačky s podozrivou látkou.

Bola to čelná zrážka, ktorej už 36-ročná vodička nevedela zabrániť. Rútiace sa auto na ňu vyletelo v zákrute. Bol to silný náraz, mladej žene, ako aj 17-ročnej dievčine, ktorá s ňou sedela v aute, pomáhali hasiči aj záchranári.

Vodič auta, ktorý prešiel do protismeru sa podľa polície nevenoval vedeniu vozidla. Miesto toho aby sa snažil zraneným pomôcť, po havárii z miesta ušiel. Ženy pritom utrpeli vážne zranenia. 

Ženu museli pre vnútorné zranenia ihneď operovať a 17-ročné dievča utrpelo zlomeniny. Auto, v ktorom sa viezli, si rodina kúpila iba pred týždňom. Vinníka nehody vypátrali policajti a priviedli ho späť na miesto nehody. V aute iba 22-ročného Petra našli podozrivé látky. V nemocnici mu preto odobrali krv.

"Vo vinníkovom aute boli nájdené striekačky s bielou kryštalickou látkou, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu," potvrdila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Mladíka, ktorý nehodu zavinil, už obvinili z ublíženia na zdraví aj neposkytnutia prvej pomoci.

"V súvislosti s nájdenými látkami začali trestné stíhanie aj pre drogovú trestnú činnosť," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy