Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia varuje vodičov pred zlodejmi: Pozor, na tieto banálne chyby
Zdielať na

Polícia varuje vodičov pred zlodejmi: Pozor, na tieto banálne chyby

SLOVENSKÝ RAJ / Aj prázdna igelitka v aute je obrovským lákadlom pre zlodejov. Vlani na Spiši policajti našli takmer polovicu páchateľov, ktorí sa vlámali do áut. Hliadky sa zamerali aj na turistov v Slovenskom raji.

Pred troma rokmi pribúdali rozbité okná a ukradnutý majetok z áut takmer každý týždeň. Nešťastní a okradnutí majitelia si nachádzali iba porozbíjané okná na vozidlách. Mizli kabelky, peňaženky a elektronika. 

Turistické destinácie ako napríklad Slovenský raj, nie sú cieľom iba turistov, ale aj zlodejov. Policajti s tým majú bohaté skúsenosti. "V týchto lokalitách sú autá, v ktorých sú ponechané veci na viditeľných miestach. Čiže na sedadlách, či už spolujazdca alebo na zadných sedadlách," povedal Peter Lang, preventista OR PZ SNV.

Bundy, tričká, topánky či turistické palice. To sú veci, ktoré si majitelia nechali v zaparkovaných autách. Pre zlodejov to môže byť atraktívny tovar. "Na tomto prípade je vidieť, že pokiaľ sú autá zaparkované na platených parkoviskách, ľudia si nedajú povedať. Sú nepoučiteľní a doslova robia príležitosť pre zlodeja," skonštatoval Lang.

Napriek opakovaným výstrahám zo strany polície boli na parkoviskách aj ukážkové príklady, ako sa to nemá robiť. Počas minulého leta sa stali terčom zlodejov dve autá. "Toto je už druhé vozidlo na tomto parkovisku, ktoré sme našli. Tak, že vodič nechal otvorené okno úplne. Druhé vozidlo malo pootvorené okno tak, že sa bez problémov dalo dostať do neho," dodal  Lang.

Ak si vodič nechá otvorené okno, tak mu okrem krádeže hrozí aj pokuta. Nesplní si totiž jednu zo svojich povinností - a to poriadne zabezpečiť svoj majetok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy