Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na Šariši došlo k obrovskému nešťastiu. Malé dievčatko nechtiac zrazil jej príbuzný
Zdielať na

Na Šariši došlo k obrovskému nešťastiu. Malé dievčatko nechtiac zrazil jej príbuzný

ŠARIŠSKÉ JASTRABIE / Veľká tragédia sa stala v malej obci na východnom Slovensku. V Šarišskom Jastrabí prišlo o život dvojročné dievčatko. Bianku autom nechtiac zrazil jej príbuzný a celá rodina je zdrvená. Prípadom sa zaoberá polícia.

Dievča sa podľa slov miestnych hralo pri dome. Jeho príbuzný nasadol do auta a chystal sa odísť. Pri cúvaní si nevšimol malé, ani nie dvojročné dieťa zo susedného domu. "Ona asi sedela na zemi, ale on ju ani nezbadal," povedala Mária, stará mama dievčaťa.

"Vodič na osobnom vozidle cúval, pričom narazil do dievčatka. Dieťa spadlo na zem, kde ostalo ležať bez známok života," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "To je malé decko, dva roky malo, také malé a on mohol vidieť," povedal jeden zo susedov.

K zranenému dieťaťu privolali aj leteckých záchranárov. Ani tí mu však už nevedeli pomôcť. "Leteckí záchranári sa pridali k resuscitácii. Aj napriek snahe záchranárov sa dievčatko nepodarilo zachrániť," vyjadrila sa hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.


"Privolaný obhliadajúci lekár konštatoval smrť a nariadil pitvu," informovala Ligdayová. V rodine nebohého dievčaťa zavládol smútok. Nešťastnú udalosť pritom videla spoza okna ich domu aj jeho mama. Bol to zlomok sekundy, keď si všimla cúvajúce auto a za ním jej vlastné dieťa. Tragédii ale už nestihla zabrániť. "Ona nestihla, búchala po okne, ale on ju nezbadal," prezradila Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy