Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požičal si dodávku na prevoz dreva. Nabehol na zvodidlá a katapultovalo ho do vzduchu
Zdielať na

Požičal si dodávku na prevoz dreva. Nabehol na zvodidlá a katapultovalo ho do vzduchu

BANSKÁ BYSTRICA / Požičal si auto a takmer skončil v rieke Hron. 35-ročný muž prevážal na požičanej dodávke drevo, no zrejme sa dostatočne nevenoval šoférovaniu. Autom nabehol na zvodidlá a katapultovalo ho do vzduchu.

Okoloidúci vodiči si na rušnom ťahu smerom na Horehronie všimli havarovanú dodávku. Ležala v tráve, v hlbokom zráze pod cestou, od pádu do Hrona ju delilo iba pár metrov. "Vodič vyšiel s autom mimo vozovky, preletel cez zvodidlá a katapultovalo ho mimo vozovku až k brehu Hronu a mal veľké šťastie, že to prežil a nevyletel z auta," hovorí Martin Červenec z odťahovej služby. 

Šoféroval ju 35-ročný muž, dodávka pritom nebola jeho. Požičal si ju z požičovne, na prevoz dreva. Za Banskou Bystricou ale nabehol na zvodidlá a dodávka potom niekoľko metrov letela vzduchom. Vodič mal šťastie, že neskončil vo vode.

"Vodič sa pri nehode nezranil. Dychová skúška negatívna," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Tvrdil, že ho z cesty vytlačilo prichádzajúce auto, či to tak skutočne bolo budú zisťovať policajti. Príčinou mohlo byť podľa polície aj nevenovanie sa vedeniu vozidla alebo mikrospánok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy