Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vyhrážal sa manželke, že ju zabije. Dôchodca (71) z východného Slovenska skončil za mrežami
Zdielať na

Vyhrážal sa manželke, že ju zabije. Dôchodca (71) z východného Slovenska skončil za mrežami

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Po tom, ako sa manželke vyhrážal, že ju zabije, policajti muža z domu vykázali. Kým však žena vypovedala na polícii, 71-ročný údajný agresor sa vrátil naspäť. Porušil tak policajný zákaz a podľa prokurátora by jeho stíhanie na slobode bolo nebezpečné. Chce ho preto vidieť vo väzbe.

Dôchodca sa za mreže dostal po slovách, ktoré mal adresovať manželke. "71-ročný muž sa mal pod vplyvom alkoholu vyhrážať zabitím svojej 71-ročnej manželke," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

So ženou sa TV JOJ rozprávala. Povedala, že inú možnosť ako volať policajtov nemala. Tí údajného agresora zo spoločného domu vykázali. "V zmysle zákona o policajnom zbore je možné, aby policajti na 10 dní vykázali takú osobu podozrivú z páchania násilia voči blízkych z obydlia," hovorí advokátka Anna Drugdová. 

Podľa slov manželky údajného agresora muž sa domov vrátil, kým ona bola vypovedať na polícii. K obvineniu z nebezpečného vyhrážania tak pribudlo aj obvinenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po nerešpektovaní vykázania z domu skončil muž za mrežami policajnej cely. Podobného skutku sa muž dopustil aj v minulosti. Vtedy došlo k zraneniu syna. "Buchol syna dverami so sklenenou výplňou, v dôsledku čoho sa sklo rozbilo a porezalo syna na kolene a ruke. Obvinený sa mal manželke a synovi vyhrážať, že ich zabije a potom zabije aj seba," pokračuje Ligdayová. 

Podľa prokurátora by jeho stíhanie na slobode bolo pre blízkych rizikové. Navrhol preto väzobné stíhanie. "Sudkyňa pre prípravné konanie vzala obvineného do väzby, a to na základe dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," vyjadrila sa hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. Rozhodnutie o vzatí do väzby právoplatné nie je. Vo veci tak bude konať Krajský súd v Prešove. Na výsledok ale bude obvinený čakať za mrežami.

Poškodená žena nám povedala, že nechce, aby muž skončil vo väzbe. Príčinou vyhrotených incidentov je podľa nej alkohol.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy