Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Muž mal beštiálnym spôsobom dobiť susedkinho psa. Mŕtve zviera našli pri plote deti
Zdielať na

Muž mal beštiálnym spôsobom dobiť susedkinho psa. Mŕtve zviera našli pri plote deti

PRIBETA / Na smrť dobitého psa Dastyho našli pri plote deti. Čistokrvný dlhosrstý jazvečík zahynul krutým a surovým spôsobom. Uhynutého psíka im mal cez plot prehodiť sused, ktorý chová sliepky, ale má aj dvoch vlastných psov.

"Mne deti volali do roboty, že sused nám zabil psíka. Neviem, asi prešiel, jemu to asi vadilo, tak ho s palicou ubil a hodil sem pred deti," povedala majiteľka dobitého Dustyho. Dvojročný Dasty, samček dlhosrstého jazvečíka, bol skutočným členom rodiny. Synovia majiteľky ho našli nehybného pri plote suseda. "Väčší syn sa ho pýtal, keď našli psíka, že čo sa stalo, tak povedal, že zabil som ti psa. Mal rozbitú celú hlavu, s nejakou palicou ho ubil," prezradila majiteľka dobitého Dustyho.

Sused, ktorý má síce sám dvoch psíkov na dvor vyšiel, ale so štábom TV JOJ sa odmietol rozprávať. Policajtom tvrdil, že on Dastyho nedobil. "My sme sa snažili vždy vychádzať spolu, že aby bolo dobre, aby bol pokoj. Možno tam nejaké sliepočky boli, ťahali ho, ale my sme pána poprosili, že ak by náhodou prešiel, nech nám dá vedieť, poriešime si to," povedala majiteľka dobitého Dustyho


Pred dvomi mesiacmi sa prišiel sused - dôchodca sťažovať, že mu Dasty zadrhol tri sliepky, na druhý deň mal mať na svedomí ďalšie štyri. "Tak sme mu ich vyplatili, aby neboli konflikty o mesiac prišiel s tým, že 27 sliepok mu zdochlo, ale my sme zdochnutú sliepočku nevideli, neukázal," prezradila majiteľka dobitého Dustyho.

"Pes bol evidentne ubitý na smrť, horná časť lebky bola citeľne rozmliaždená," skonštatoval veterinár Marián Ostružlík. Zranenia boli tak rozsiahle, že veterinár vylúčil, že by si ich psík spôsobil sám pádom alebo nárazom do steny. "Mal aj na krku rozsiahle krvné podliatiny," povedal veterinár.


Na dôchodcu má ťažké srdce aj sused z druhej strany. Aj ten prišiel o svojho psa viac než zvláštnym spôsobom. "Že mu na vidlicu napichli psa a tak prehodili. Títo susedia vždy povedia, že oni majú prokurátora synovca a on im všetko vyrieši a porieši," vyjadrila sa majiteľka dobitého Dustyho. "Poverený príslušník v Komárne začal trestné stíhanie pre prečin týrania zvierat obzvlášť krutým a surovým spôsobom, za čo môže byť súdom uložený trest odňatia slobody až na dva roky," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy