Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Otec štyroch detí skončil za mrežami. Snažil sa ujsť policajtom, pritom do nich nabúral
Zdielať na

Otec štyroch detí skončil za mrežami. Snažil sa ujsť policajtom, pritom do nich nabúral

ŽILINA / Policajná hliadka chcela vlani v novembri v obci Zákamenné na Orave zastaviť 53-ročného muža. Peter si však vypil a tak sa snažil policajtom ujsť. Nakoniec ho zadržali a odvtedy je otec štyroch detí vo vyšetrovacej väzbe.

Za šoférovanie pod vplyvom alkoholu ho už v minulosti odsúdili, za volantom tak nemal čo hľadať. Policajti ho chceli v Zákamennom zastaviť, Peter mal ale opäť vypité a hliadke chcel ujsť. "Časťou vozidla nabúral do policajného auta," hovorí obhajca odsúdeného Dušan Chlapík. 

Petra zadržali a okrem iného obvinili aj z útoku na verejného činiteľa. "On chcel obísť policajne auto a nie na nich útočiť, to bolo všetko," dodáva jeho obhajca. Osem mesiacov je vo vyšetrovacej väzbe, jeho manželka tak zostala na 4 deti sama. "Veľmi zle to zvládal, ale snažila som sa mu byť celé tie mesiace oporou," hovorí jeho žena Katarína. 

Za útok na verejného činiteľa, marenie výkonu úradného rozhodnutia a jazdu pod vplyvom alkoholu si mal odsedieť 5 rokov. Tak rozhodol Okresný súd v Námestove. Peter odmietal len obvinenie z útoku na verejného činiteľa, k ostatným skutkom sa priznal, podal odvolanie, o ktorom rozhodoval Krajský súd v Žiline. 

"Aj na odvolacom súde som povedal, že s takto nezákonným rozhodnutím som sa ešte nestretol a niet sa čo čudovať, že 70 percent ľudí nemá dôveru v súdnictvo," uviedol obhajca Chlapík. Krajský súd sa s námietkami obhajcu stotožnil, výrok o vine v prípade útoku na verejného činiteľa zrušil, no trest za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a bez vodičáku vymeral Petrovi tvrdší - a to dva roky za mrežami. "Som spokojná s rozhodnutím súdu a myslím si, že je dostatočný," uviedla manželka Katarína. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy