Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragická nehoda. Iba 4-ročné dieťa vypadlo z auta, zraneniam podľahlo
Zdielať na

Tragická nehoda. Iba 4-ročné dieťa vypadlo z auta, zraneniam podľahlo

KLADNO / K tragickej nehode došlo v Kladne. Z auta vypadlo iba štvorročné dieťa, ktoré sedelo na prednom sedadle spolujazdca. Žiaľ, zraneniam aj napriek snahe záchranárov podľahlo.

Policajti sú za roky praxe zvyknutí na tragické udalosti. Na čo sa ale zvyknúť nedá sú podľa nich dopravné nehody, pri ktorých umierajú deti. To sa presne udialo v nedeľu v Kladne okolo 20:00 hodiny večer. 

"36-ročná matka mala na sedačke spolujazdca, počas jazdy si malo otvoriť dvere a v značnej rýchlosti vypadnúť z auta," informovala hovorkyňa polície Eva Hašlová. Bohužiaľ sa to stalo vo chvíli, keď hneď vedľa stálo iné auto, dieťa sa medzi neho zaseklo. 

"Maloleté dieťa utrpelo veľmi vážne zranenia, u pacienta nasadili veľmi intenzívnu lekársku starostlivosť a za kontinuálnej resuscitácie bolo prevezené do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Eva Effenbergerová. 

Lekári v nemocnici ihneď dieťa operovali. Zachrániť sa im ho ale nepodarilo. "Neskôr, bohužiaľ, dieťa zraneniam podľahlo," dodal Hašlová. Polícia na mieste nehodu prešetrovala, test na alkohol bol u vodičky a teda aj matky dieťaťa negatívny. V Česku môže ísť aj malé dieťa vpredu na sedačke spolujazdca, to zákony umožňujú, ale musí byť pripútané, alebo musí sedieť v autosedačke. Dieťa ale zrejme pripútané nebolo, samé si otvorilo dvere a z auta vypadlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy