Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž (32) surovo napadol svojho suseda (80): Útok sekerou a nechutné vyhrážky o smrti
Zdielať na

Muž (32) surovo napadol svojho suseda (80): Útok sekerou a nechutné vyhrážky o smrti

MODRA NAD CIROCHOU / Chytil sekeru a povedal mi, že ma zabije. Takto agresívny mal byť voči 80-ročnému mužovi jeho 32-ročný sused. Dôchodca tvrdí, že si len chcel na svojom pozemku opraviť zadnú stenu pivnice. Agresor skončil v policajnej cele a v superrýchlom konaní už pozná aj právoplatný trest.

Podľa slov 80-ročného pána Andreja sú problémom medzi rodinami dlhodobé susedské spory. Vysvetľuje, že posledný incident nabral na obrátkach po tom, ako si chceli opraviť zadnú stranu pivnice. Aj keď podľa slov pána Andreja prístup k nej majú ešte na svojom pozemku, susedovi sa to nepáčilo. "Zať tu bol a chcel ovachovať tamtú stranu. On chytili sekeru, ťa zabijem a na tvoj hrob sa vyčúram," povedal Andrej, poškodený.

"Na hranici pozemkov medzi rodinnými domami sa 32-ročný muž mal vyhrážať 80-ročnému mužovi, že ho zabije, pričom sa na neho zahnal aj sekerou," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. V poslednej chvíli otca ochránila dcéra. "Takto od hlavy mu sekera preletela. Ja som len zareagovala, som otca zachytila, som odtiahla," prezradila dcéra poškodeného Mária.

Podľa polície vzbudilo správanie 32-ročného muža u dôchodcu obavu o život a zdravie. Obvinili ho z prečinu nebezpečného vyhrážania. "Nôž vo vrecku, sekera v ruke, so sekerou mi chcel zarúbať do hlavy. Si človek sám svoje nemôže orobiť," povedal Andrej. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a skončil v cele policajného zaistenia. Tento prípad riešili v superrýchlom konaní. Muž sa tak zo skutku zodpovedal pred sudcom.

Na naše otázky pri príchode na súd nereagoval. Uznali ho za vinného. "Mužovi bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu na skúšobnú dobu 12 mesiacov," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Sekera, ktorou na dôchodcu útočil, zároveň prepadla v prospech štátu.

Trestný rozkaz okresného súdu je právoplatný. Poškodení sa ale necítia bezpečne. Vravia, že nepríjemné slová si mali vypočuť hneď po tom, ako odsúdený zo súdu prišiel domov. "Ja mám taký pocit, že keď idem po humne, musím sa obzerať, alebo dakto musí dávať pozor, aby sa s nejakým železom... Ja tiež nie z masla, ale ja sa mám biť na staré dni," dodal Andrej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy