Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vážna dopravná nehoda na R2: Kamión vošiel do protismeru, zrazil sa s autom
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda na R2: Kamión vošiel do protismeru, zrazil sa s autom

OŽĎANY / Stačil iba krátky okamih a ťažký kamión sa v pondelok popoludní na rýchlostnej ceste pri obci Ožďany ocitol v protismere. Vodič protiidúceho auta, ktorý navyše pochádzal z obce už nestihol zareagovať a vozidlá sa čelne zrazili. Na miesto musel letieť aj záchranársky vrtuľník.

Vodičovi osobného vozidla motor pripučil nohy, museli zasiahnuť profesionáli. Dva tímy rimavskosobotských hasičov bojovali s časom. Dôležitá bola každá minúta. Muž bol síce pri vedomí, no hrozilo, že má vážne vnútorné poranenia a bolo nevyhnutné, aby bol čo najskôr v opatere záchranárov.

"Bolo treba použiť hydraulické náradie na vyslobodenie osoby, lebo bolo treba vystrihnúť celý B-stĺpik, tak isto aj dvere," vyjadril sa veliteľ zásahu Tomáš Kočiš. Hasiči pracovali iba pár centimetrov od zraneného vodiča. Museli byť nielen rýchli, ale aj veľmi opatrní. Zraneného muža najskôr ošetrili pozemní záchranári. Tí boli na mieste veľmi rýchlo, v čase nehody totiž náhodou prechádzali okolo.

"Jak som vyšiel vonku z kabíny už boli pri ňom záchranári. Veľmi ma to mrzí, čo sa stalo chlapovi," povedal vodič kamióna. 50-ročný vodič kamióna sa z nešťastia nevedel spamätať, ide o jeho prvú nehodu.

Tvrdí, že to bol moment. Schádzal rýchlostnou cestou smerom na Lučenec. Stačil malý manéver a ocitol sa v protismernom pruhu. "Išiel som, slnko, sťahoval som si roletku oproti, zrazu som zacítil náraz a už som bol v priekope," prezradil kamionista.

"Na mieste nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy a príčina nehody je v štádiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Z kabíny sa mu podarilo vyliezť, vážnejšie sa nezranil. Zatiaľ nie je známy ani rozsah zranení vodiča osobného auta, pôjde však zrejme o vážne zranenia.

Vodiča priamo z miesta dopravnej nehody transportovali záchranárskym vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice. Dychová skúška u vodiča kamióna bola negatívna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy