Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V žilinskom zlatníctve vyčíňal mimoriadne drzý zlodej, spôsobil škodu vo výške 32-tisíc eur
Zdielať na

V žilinskom zlatníctve vyčíňal mimoriadne drzý zlodej, spôsobil škodu vo výške 32-tisíc eur

ŽILINA / V jednom zo žilinských zlatníctiev úradoval mimoriadne drzý zlodej. Polícia však krátko na to dolapila muža, ktorého vyšetrovateľ už aj obvinil. A sudca už aj rozhodoval o tom, či pôjde do väzby.

Tento trestný čin sa stal za bieleho dňa v centre mesta. Podľa polície vošiel do zlatníctva s úmyslom kradnúť Žilinčan Zoltán. "Krádeže sa mal dopusti 52-ročný muž, keď predavačka obsluhovala zákazníčku," priblížila policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

„Chvíľku nás sledoval, potom vošiel do obchodu, som si myslela, že ide k striebru sa popozerať ako druhý zákazník, ja som sa mu nevenovala moc," opísala incident predavačka. 

Podľa predavačky doslova schmatol pláto, kde boli hrubé zlaté retiazky. „Začal mi trhať všetky retiazky, vytrhol to všetko a utekal preč," povedala. "Majiteľke spôsobil škodu vo výške 32 200 eur," upresnila Balogová.  

Ale aj vďaka bezpečnostným kamerám v obchode kriminalisti veľmi rýchlo zadržali podozrivého.
„ V zlatníctve máme 5 kamier. Tam mali detailné zábery, oni hneď večer vedeli, o koho ide,“ uviedla predavačka. 

"Vyšetrovateľ Žilinčana obvinil zo zločinu krádeže a zároveň podal podnet na návrh na vzatie do väzby," doplnila Balogová.

"Okresný súd Žilina vzal obvineného do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," ozrejmila hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová-Záborská. Obvinený muž podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť. Prípadom sa teda bude ďalej zaoberať krajský súd.

Zlodeji vykradli zlatníctvo vo februári aj v Košiciach. Zvládli to za neuveriteľnú minútu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy