Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Poprade chytili osoby, ktoré viezli v aute pervitín. Jeden z nich je lekár a bývalý poslanec
Zdielať na

V Poprade chytili osoby, ktoré viezli v aute pervitín. Jeden z nich je lekár a bývalý poslanec

POPRAD / V piatok večer zadržali popradskí kriminalisti troch ľudí. Viezli sa v aute, v ktorom našli pervitín. Jeden zo zadržaných je bývalý mestský poslanec a lekár známy z kauzy ukradnutej zbrane.

​Hlavná cesta do mesta, blikajúce policajné autá a medzi nimi jedno civilné. A práve to mužov zákona zaujímalo. Išlo o akciu, ktorá súvisela s drogami. Trojčlenná posádka na výzvu vyšla z auta bez odporu, jedného člena však už policajti poznali. Išlo o lekára, ktorý je známy z kauzy ukradnutej zbrane. V tom čase bol poslancom mestského zastupiteľstva aj všeobecným lekárom.

Koncom roka 2016 mal nájsť spomínaný vtedajší poslanec vo svojom aute zbraň. Tento fakt však neoznámil polícii, ale vložil ju do skrinky a tú ukryl do blízkosti svojej ambulancie, kde ordinoval ako lekár. Skrinku vtedy našiel náhodný okoloidúci. Pre skrinku so zbraňou si na políciu prišiel práve lekár-poslanec. Zbraň pochádzala z krádeže, do ktorej bol zapletený poslancov kamarát a ukryl ju do jeho auta.

Poslanec-lekár však nález neoznámil, a tak tento zamotaný prípad skončil na súde. Sudkyňa neuverila jeho vyhláseniu, že je nevinný. Bol obžalovaný zo zločinu nedovoleného ozbrojovania. Bol tiež podmienečne odsúdený, ale odvolal sa na krajský súd. No a teraz má opäť, čo vysvetľovať kriminalistom.

Poslancom už nie je, lekárom však áno. V aute, v ktorom sa v piatok večer viezol, našli policajti pervitín. Na policajnom oddelení skončili aj muž i žena, ktorí boli s ním. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Poprade vedie trestné stíhanie vo veci drogovej trestnej činnosti. Popradský vyšetrovateľ v prípade naďalej vykonáva potrebné procesné úkony," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy