Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Podgurážený muž v protismere brázdil ulice Nesvád. Na rováši mal toho ešte oveľa viac
Zdielať na

Podgurážený muž v protismere brázdil ulice Nesvád. Na rováši mal toho ešte oveľa viac

NESVADY / Najprv vypátrali ukradnutý televízor, potom zadržali muža z domu, v ktorom bol ukrytý. Mestskí policajti z Nesvád po vyriešenej krádeži, zabránili mužovi pod vplyvom alkoholu brázdiť tamojšie ulice.

Mestským policajtom v Nesvadoch najprv na linku 159 oznámili krádež televízora. "Hliadka vyšla na miesto a po krátkom šetrení zistila, že sa televízor nachádza v jednom z rodinných domov. Jeden rodinný príslušník tejto podozrivej osoby sa začal správať vulgárne, bol pod vplyvom alkoholu, ale televízor sa vrátil naspäť majiteľovi," povedal Jaroslav Kováč, mestská polícia Nesvady.

​Hliadka zbadala podozrivého muža z domu, v ktorom našli ukradnutý televízor. Muž sedel za volantom auta, šoféroval v protismere. "Tá osoba bola pod vplyvom alkoholu. Už vtedy viditeľne, tak hliadka sa rozhodla, že motorové vozidlo zastaví, ale vodič na výstražné znamenia nereagoval, a pred hliadkou sa snažil unikať," vyjadril sa Kováč.


Keď muž zbadal za sebou blikajúce auto mestskej polície, vystrčil ruku cez okno a kýval im, aby zastali. Namiesto toho, aby tak urobil on, stúpol na plyn a snažil sa ujsť medzi domy. "Nakoľko bolo podozrenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, hliadka osobu zadržala a keďže kládla aktívny odpor, použila donucovacie prostriedky," prezradil Kováč.

44-ročného Róberta mestskí policajti odovzdali štátnym kolegom. Muž totiž okrem toho, že po celý čas nedodržiaval maximálnu povolenú rýchlosť v obci, mal aj pozitívnu dychovú skúšku. Dopustil sa dokonca aj ďalšieho priestupku. "Tomuto pánovi bolo presne kvôli alkoholu odobratý vodičský preukaz," uviedol Erik Oriško, mestská polícia Nesvady.

"V dychu vodiča policajti namerali viac ako jeden a pol promile alkoholu. Muž bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. "Nájdu sa aj takí obyvatelia, ktorí si pod vplyvom alkoholu sadnú za volant. Tento rok sa nám podarilo 4-krát objasniť alkohol za volantom," dodal Oriško.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy