Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pojednávanie v prípade úkladnej vraždy. Vypovedali Takáčovci
Zdielať na

Pojednávanie v prípade úkladnej vraždy. Vypovedali Takáčovci

BANSKÁ BYSTRICA / Na špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračoval proces s bossom Takáčovcov. Ľubomír Kudlička čelí obžalobe z úkladnej vraždy prievidzského podnikateľa. Mal si ju objednať u mafiánskej skupiny Šátorovcov v roku 2006. Dnes ako svedkovia vypovedali práve členovia tejto zločineckej skupiny.

O vražde podnikateľa z Prievidze z roku 2006 hovorili na súde aj samotní členovia zločineckej skupiny Šátorovci. Na 25 rokov odsúdený Kristián Kádar potvrdil verziu obžaloby, podľa ktorej si fyzickú likvidáciu Romana Krajčiho objednal u Šátorovcov práve obžalovaný boss Takáčovcov. Časť odmeny bola vyplatená ešte pred vraždou a ďalšia časť po nej. "Na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica, pokračuje súdne pojednávanie v trestnej veci vedenej proti inžinierovi R.K., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou účastníctva," uviedla hovorkyňa Katarína Kudjaková. 

"V obžalobe je spomínaná suma tri milióny slovenských korún," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šurek. 

V piatok vypovedal Zsolt Nagy, alias Čonty, ktorý bol spoločne so samotným bosom dunajskostredského podsvetia Lajosom Šátorom účastný na vražde. V decembri 2006 pred vraždou podnikateľa sledoval a zbieral informácie o jeho pohybe. Potvrdil, že Romana Krajčiho popravil Šátor ranami zo samopalu. Nagy sa v piatok ospravedlnil a požiadal rodinu obete o odpustenie. 

Ozbrojená eskorta doviedla z väzby Lehela Horvátha alias Hrobára, ktorý mal na starosti pohrebisko obetí Šátorovcov v areáli družstva v Čótfe. O poprave Krajčiho ale vraj počul len od ostatných členov skupiny. "Dokazovanie je stále na začiatku, uvidíme ako dopadnú ďalšie dôkazy, výpovede svedkov, aké budú listinné dôkazy a iné dôkazy," hovorí obhajca Igor Cibuľa. 

Motívom vraždy mali byť obchodné spory súvisiace s lyžiarskym strediskom pri Ružomberku. Obchodné vzťahy budú na procese rozoberať aj 9. júla, kedy pojednávanie pokračuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy