Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cestný pirát z Trnavy už vypovedal na polícií. Podľa jeho slov však bolo všetko inak
Zdielať na

Cestný pirát z Trnavy už vypovedal na polícií. Podľa jeho slov však bolo všetko inak

TRNAVA / Autom ohrozil niekoľko posádok. Stačili centimetre a všetci mohli byť mŕtvi. Cestný pirát z Trnavy už vypovedal na polícií. Podľa jeho slov však bolo všetko inak. Vraj nechcel nikoho ohroziť a auto malo technickú poruchu.

"Ja by som povedal, že čistý kamikazze, pretože keby došlo k čelnej zrážke s tým protiidúcim vozidlom tak tam je smrť istá. No ale toto už je nie len na psychologické vyšetrenie ale aj na psychiatria," uviedol Maroš Palesch, dopravný konzultant.

Zo záberov tuhne krv v žilách. Šofér Octavie kombi smeroval v nedeľu popoludní z Trnavy do Zelenča. Okoloidúci vodiči zrazu započuli pískanie pneumatík. Za pár sekúnd sa vyrútilo auto do protismeru, ktoré len tak tak netrafilo čelne oproti idúce autá a elektrické stĺpy. Vodič skončil na poli a autom ušiel. Svedkovia všetko nahlásili na polícií a tá ho vypátrala. Medzi ľuďmi sa povrávalo, že ide o bývalého policajta, to ale nie je pravda.

Polícia šoféra z videa už vypátrala a ten sa k jazde priznal, no tvrdil, že mu zlyhali brzdy.

"Môžeme potvrdiť, že polícia stotožnila vodiča z incidentu na ceste medzi Zelenčom a Trnavou. Osoba nie je a ani v minulosti nebola príslušníkom Policajného zboru. Polícia zabezpečuje ďalšie dôkazy, aby sme vo veci priestupku mohli právoplatne v správnom konaní rozhodnúť," informuje hovorkyňa Trnavskej polície Mária Linkešová

So šoférom z videa sa nám nepodarilo stretnúť, no prehovoril jeho otec ktorý je majiteľom Octavie. Auto požičal synovi ešte v minulosti. Celý nepríjemný incident ho nesmierne mrzí. Zároveň, je ale rád, že nikomu sa nič vážne nestalo.

"Smutno mi bolo velice keď som to videl, ale chvalabohu sa nikomu nič nestalo. Týždeň pred tým bolo v servise. Brzdy všetko mu tam svietilo. On mi tvrdil, že zabrzdil, že brzdy išli dole a zbadal auto a nechcel čelne doňho. On bol v šoku on, keď prišiel ku mne večer bol bledý fialový on nevedel ani čí je. Je mi to strašne ľúto ale chvalabohu sa nikomu nič nestalo," povedal otec šoféra.

To, či čierna Octavia mala naozaj technické problémy bude skúmať znalec z odboru dopravy. Šoférovi stále hrozí, že príde na dva roky o vodičák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy