Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nešťastie pri Sliači: Vlak zrazil mladého muža. Utrpel devastačné poranenia
Zdielať na

Nešťastie pri Sliači: Vlak zrazil mladého muža. Utrpel devastačné poranenia

VEĽKÁ LÚKA / Nešťastie sa stalo vo Veľkej Lúke pri Sliači. Osobný vlak prešiel mladého muža. 22-ročný mladík utrpel devastačné poranenia oboch nôh. Stalo sa to v miestach, kam sa nevedela dostať sanitka. Po ťažko zraneného letel záchranársky vrtuľník.

Stalo sa to v sobotu v skorých ranných hodinách, na trati medzi Sliačom a Veľkou Lúkou. Mladého muža v koľajisku si všimol rušňovodič, no na výstražné signály nereagoval. "Pri obci Veľká Lúka došlo k zrážke chodca s osobným vlakom," uviedol Mário Bóna, Odbor komunikácie KR PZ B. Bystrica.

Mladík utrpel pri zrážke s vlakom mimoriadne vážne zranenia. Prvú pomoc mu poskytli záchranári a hasiči. Stalo sa to mimo obce a ďaleko od hlavnej cesty. K zranenému museli prejsť pešo. Dostať sa tam nevedela ani sanitka, do Veľkej Lúky preto letel záchranársky vrtuľník.

Pilot miesto nešťastia najskôr obletel a našiel si vhodné miesto na bezpečné pristátie. Zraneného naložili na palubu a odviezli do nemocnice. "S devastačnými poraneniami oboch dolných končatín bol v umelom spánku a vo vážnom stave vrtuľníkom prevezený do Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," vyjadrila sa hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Muž je hospitalizovaný v banskobystrickej nemocnici, jeho stav zostáva aj naďalej veľmi vážny. "Všetky okolnosti sú predmetom vyšetrovania," dodal Bóna. Počas dokumentovania miesta nehody bola doprava prerušená na takmer dve hodiny. "Udalosť spôsobila meškanie 4 osobných vlakov od 51 do 80 minút. Jeden vlak Zvolen - Levice bol odrieknutý," uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy