Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrovanie smrti manželov je ukončené. Študenti mali vraždiť pre luxusnú vilu
Zdielať na

Vyšetrovanie smrti manželov je ukončené. Študenti mali vraždiť pre luxusnú vilu

PRAHA / Kriminalisti ukončili vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy manželského páru z Prahy. Ich telá našli potápači na dne Švihovskej priehrady. Štátny zástupca dostal návrh na obžalobu dvoch mužov z vraždy a podvodu. Podľa policajtov chcela dvojica získať vilu manželov v hodnote desiatok miliónov korún na jednej z najluxusnejších adries Česka.

​Keď pražskí policajti vlani v júni zatýkali dvojicu študentov, Tomáša a Jiřího, z ktorých jeden bol komunálny politik, vyhlasovali že majú vrahov, no nie telá obetí. To sa zmenilo v októbri minulého roka, keď policajní potápači z dna nádrže Švihov vytiahli dve telá zaťažené závažím. Ležali tam asi 5 mesiacov, čo zodpovedá dobe, keď manželský pár zmizol. Výsledky boli jednoznačné - išlo o zavraždených manželov - pána Přemysla a jeho ženu Máriu.

"Policajti v rámci vyšetrovania zistili, že dvojicu naposledy videli na odpočívadle diaľnice D1 a následne bolo ich vozidlo nájdené v maďarskom meste, blízko slovenských hraníc. Vozidlo bolo bez registračných značiek a vo vnútri bolo poliate chemickou látkou, s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o benzín alebo naftu," uviedla policajná hovorkyňa Eva Kropáčová.

Kriminalisti z oddelenia vrážd majú po roku všetky výsledky zložitého vyšetrovania, súdne posudky a dôkazy. Muži zákona podali návrh na obžalobu. "Detektívi z oddelenia vrážd ukončili vyšetrovanie. V tomto prípade navrhli štátnemu zástupcovi podanie obžaloby proti dvom mužom. Jeden je podozrivý z vraždy a v druhom prípade je muž podozrivý z podvodu," vyjadril sa policajný hovorca Jan Daněk.

Ich motívom bolo získanie vily v Bubenči. Vilu v hodnote niekoľkých desiatok miliónov korún, ktorú zavraždená žena vlastnila, sa tiež podľa zistení polície snažili mladí muži previesť na svoje firmy. Po zmiznutí manželov boli hlavní podozriví. V čase, keď ich polícia odpočúvala, sa bavili o vražde. "Jeden z tých mužov - ten, ktorý je podozrivý z vraždy, je stíhaný väzobne, druhý, ktorý je stíhaný z podvodu, je na slobode," vyjadril sa Daněk. Údajný vrah zostáva vo väzbe. Hrozí mu výnimočný trest, až doživotie. Jeho kumpán za podvod môže skončiť na osem rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy