Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Falošného taxikára zastavila vážna nehoda. Po zrážke policajtom tvrdil, že auto nešoféroval
Zdielať na

Falošného taxikára zastavila vážna nehoda. Po zrážke policajtom tvrdil, že auto nešoféroval

PRAHA / Falošný taxikár jazdil po Prahe. Keď ho chcela zastaviť policajná hliadka, dupol na plyn. Neušiel však ďaleko, zastavila ho vážna nehoda. Medzitým si sadol na zadné sedačky a trval na tom, že on auto nešoféroval.

​Moment nebezpečnej zrážky zachytila kamera pripevnená na uniforme jedného zo zasahujúcich policajtov. "Po havárii policajti ihneď vybehli z vozidla pomôcť prípadne zraneným osobám," vyjadril sa policajný hovorca Jan Daněk.

V aute sa ale nachádzal len spolujazdec a muž schovaný na zadnom sedadle. Keď sa ich policajti opýtali, kde je vodič, tak odpovedali, že vodič utiekol. Mužom zákona dokonca ukázali aj smer.

Tejto verzii polícia ale neuverila. Podľa nej sa vodič po zrážke presunul na zadné sedadlo. "Po chvíli policajti zistili, že muž, ktorý sedel na zadnom sedadle bol práve tým, ktorý vozidlo šoféroval," povedal Daněk.

"Muž mal zákaz riadenia motorových vozidiel na jeden rok. Tento 19-ročný "vodič" skončil na policajnom oddelení. Policajti tiež zistili, že nie je ani vodičom taxislužby," dodal Daněk.

Falošný taxikár si môže vo väzbe posedieť až dva roky. Škoda na aute bola vyčíslená na niekoľko tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy