Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na diaľnici D1 našli v kamióne migrantov. Podľa informácií TV JOJ o nich vodič nevedel
Zdielať na

Na diaľnici D1 našli v kamióne migrantov. Podľa informácií TV JOJ o nich vodič nevedel

BRATISLAVA / Na diaľnici D1 našli v kamióne piatich migrantov. Podľa informácií TV JOJ z miesta incidentu, vodič kamióna údajne netušil, že sú v jeho návese. Mali mu počas jazdy zaklopať na okienko kabíny. Kamionista potom čo to počul, zastavil na najbližšom odstavnom parkovisku. Zatiaľ nie je známe odkiaľ migranti ani vodič pochádzajú. Polícia sa prípadom zaoberá.

Na D1 pri Senci v smere na Trnavu zasahovali policajti. V návese kamióna sa totiž nachádzali migranti. So sebou mali len potraviny a vodu. 

Bolo krátko po druhej hodine popoludní, keď kamionista počul hlasy a zvuky. Tie vychádzali z návesu, ktorý mal plný balíkov. No s niekoľko tonovým kolosom zastavil až o pár metrov ďalej. Následne privolal policajtov. Na miesto okrem policajtov smerovali aj hasiči a finančná správa. Po otvorení našli v návese 5 migrantov. Ani jeden z nich nemal pri sebe doklady. Zatiaľ sa nevie odkiaľ pochádzajú, a ani kam mali namierené.

​Po vystúpení skončili na zemi v priekope mimo kamiónu a rušnej diaľnice. Ani jeden z nich nepotreboval ošetrenie. "Muži neboli zranení a mali pri sebe potraviny a vodu. Prípad si prevezme príslušný Úrad boja proti nelegálnej migrácii Prezídia Policajného zboru," informovala hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. Polícia bude okrem nich zrejme vypočúvať aj kamionistu. Zatiaľ totiž nieje zrejmé, či o utečencoch vedel. Polícia zatiaľ viac informácií neposkytuje keďže na prípade ešte stále pracuje. 

Spod turistického autobusu vyliezli pred budovou parlamentu v Bratislave dvaja nelegálni migranti. Podľa informácií TV JOJ sa na Slovensko dostali zo Srbska. Stalo sa to minulý rok v októbri. Rakúsko potom pokračoval cez bývalé štáty Juhoslávie - Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Srbsko - a späť cez Maďarsko a Slovensko do Českej republiky. Vodič hovoril, že sa neželaní cestujúci mohli pripojiť práve v Bosne a Hercegovine, čo by znamenalo, že na spodu autobusu boli zakliesnení zhruba 10 hodín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy