Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálnu vraždu po 17 rokoch objasnili: Katarína sa chcela zbaviť svojho manžela, pripravili ohavný plán
Zdielať na

Brutálnu vraždu po 17 rokoch objasnili: Katarína sa chcela zbaviť svojho manžela, pripravili ohavný plán

BANSKÁ BYSTRICA / Objasnená vražda po 17 rokoch. Nemca, ktorý záhadne zmizol ešte v roku 2002, a o ktorom nemali jeho rodičia dlhé roky žiadne informácie, zavraždili. Jeho pozostatky objavili kriminalisti po dlhých rokoch pri obci Staré Hory. Štyria ľudia, ktorých obvinili z vraždy nemeckého občana žijúceho v Banskej Bystrici, sa po prvýkrát postavili pred súd.

Čo sa s Nemcom Stevom stalo zistili policajti po 17 rokoch, v stredu začal prípad jeho vraždy pojednávať okresný súd v Banskej Bystrici. Za vraždou podľa obžaloby stojí Nemcova manželka Katarína a jej traja komplici. Steve zmizol bez stopy pred Vianocami 2002, dlhé roky o ňom nikto nič nevedel. Až minulé leto sa objavili svedkovia, ktorí policajtov priviedli k miestu kde našli kosti patriace obeti. Aj skúsení obhajca sa s takýmto prípadom ešte nestretol.

Podľa obžaloby mali pripravený plán. Katarína svojho manžela omámila liekmi a traja muži ho v noci v pyžame hodili do kufra auta a odviezli do kopcov nad Starými Horami. Muž sa počas jazdy prebral a pokúsil sa utiecť. "Po ceste sa ešte prebral a v snahe o záchranu vykopol zadné sedadlá auta. Muži, ktorí ho viezli ho mali preto údermi do hlavy priviesť do bezvedomia," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Brutálne ho dobili a jeden z obžalovaných ho bodol nožom. V zime ho ťažko zraneného nechali prakticky zamrznúť v lese. 

"Chrčiaceho a krvácajúceho ho v chladnom decembrovom počasí mali zahádzať konármi a zbavili sa auta," povedal ďalej Slivka. Jeho pozostatky asi rok po vražde preniesli na iné miesto, časť hodili do Hrona. Obžalovaná žena, ktorá sa svojho nemeckého manžela chcela zbaviť a motívom mali byť peniaze, sa na súde ku všetkému priznala. "Klientka oľutovala. Prejavila maximálnu ľútosť," vyjadril sa Juraj Remšík, obhajca. 

​Rovnako sa priznali aj dvaja z obžalovaných mužov, tretí z nich popiera, že by bolo ich úmyslom vraždiť, podľa jeho výpovede ho mali iba zbiť a vymklo sa to spod kontroly. Vraždu sa podarilo objasniť po dlhej dobe, keby sa to stalo ešte neskôr, páchatelia by sa na súd vôbec nedostali, po 20 rokoch by bol skutok premlčaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy