Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prievidzčan mal dlhé roky surovo týrať vlastnú matku. Počas poslednej bitky ju takmer zabil
Zdielať na

Prievidzčan mal dlhé roky surovo týrať vlastnú matku. Počas poslednej bitky ju takmer zabil

PRIEVIDZA / Policajti z Prievidze zadržali muža, ktorý údajne dlhých 6 rokov týral svoju vlastnú mamu. Počas posledného incidentu ju takmer zabil. Pred niekoľkými týždňami spustili policajti mobilnú aplikáciu, ktorá má pomôcť obetiam domáceho násilia.

Podľa doterajších zistení mal syn matke spôsobovať utrpenie niekoľko rokov. Muži zákona zistili, že ju bil, nadával jej a ponižoval ju. Šesť ročné trápenie vyvrcholilo pred pár dňami. Syn vytiahol na mamu historickú dýku. Tragédii zabránil jeho otec, ktorý ho spacifikoval. "Vyšetrovateľ z Prievidze obvinil z týrania blízkej a zverenej osoby 45-ročného muža z Prievidze," uviedol hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička.


"Určite nie je v poriadku a jeho vyššie city sú výrazne otupené," vyjadrila sa psychiatrička Darina Hrabovská. Muž skončil v cele. Policajti stále zaisťujú dôkazy. Kľúčová bude výpoveď samotnej obete. "Takáto mama sa cíti byť zodpovedná, ako vychovala syna, nechce to nahlásiť," skonštatovala Hrabovská. 

Obetiam domáceho násilia by mala pomôcť novinka – mobilná aplikácia, ktorá zatiaľ funguje iba v trenčianskom kraji. Stačí ju nainštalovať do mobilného telefónu. V prípade núdze už nemusíte vytáčať tiesňovú linku a oznamovať, čo sa stalo. Policajti budú presne vedieť, že potrebujete pomoc. "Jednoduchým stlačením tlačítka pošlú svoju polohu a my na miesto pošleme policajnú hliadku," vysvetlila viceprezidentka PZ SR Jana Maškarová.

Pomocou aplikácie policajtom dokážete oznámiť aj to, či je útočník ozbrojený. "Môže to pomôcť, no ženy majú možnosti, ako to nahlásiť, ale nerobia to," zhodnotila Hrabovská. "Do dnešného dňa nebolo pomocou aplikácie "Pomáham chrániť" hlásené žiadne oznámenie," vyjadril sa Kudlička. Dôvodov, prečo ženy s nahlásením týrania váhajú a urobia tak často až po niekoľkých rokoch, je viacero. "Je to ekonomická závislosť, citová, deti a hanba," dodala Hrabovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy