Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Riskovali vlastný život, aby zachránili iných. Humenskí policajti vytiahli z rozbúrených vôd Laborca dvoch mužov
Zdielať na

Riskovali vlastný život, aby zachránili iných. Humenskí policajti vytiahli z rozbúrených vôd Laborca dvoch mužov

HUMENNÉ / Humenskí mestskí policajti Miroslav Jevič a Tadeáš Nemčický neváhali a z rozbúrených vôd Laborca vytiahli dvoch mužov. Jeden z nich je imobilný. Bezdomovci sa ukryli pod most a chceli tam prečkať noc. Netušili však, že Laborec začne v priebehu pár minút prudko stúpať. Muži sa zhodli, že ak by policajti nezakročili, rieka by ich zobrala.

Bol to boj s časom. Muži zostali uväznení pod Valaškovským mostom. Netušili, že hladina Laborca stúpne tak náhle. 51-ročný Zdeno Behún je pritom imobilný. 

"Už sa tam len horko-ťažko držal na múriku, hrozilo, že túto osobu voda už zoberie," opísal situáciu policajt MsP Humenné Tadeáš Nemčický. "Zobrala by ma určite, inak by som to neprežil. To taká išla voda veľká, by ma zobrala preč," povedal bezdomovec Zdeno. 

Podľa slov mestských policajtov museli vodohospodári spustiť hať. Hrozilo totiž zatopenie obce Lackovce a tiež časti Humenného.

Keď policajti zistili, že pod mostom zostali uväznené osoby, kontaktovali vodohospodárov, no tí už stav zvrátiť nevedeli. Laborec stále stúpal. "Nemohol, lebo technicky tá hrádza nešla dvihnúť, hladina sa behom minúty dvihla asi o dva metre. Tí dvaja úbožiaci nemali šancu," poznamenal policajt MsP Humenné Ladislav Fedič. 

Imobilný muž by sa bez pomoci na breh nedostal. Mestskí policajti Miroslav Jevič a Tadeáš Nemčický však nezaváhali. "Problém bol, lebo tam je veľký svah, kamene. Dali mi opasok okolo ramena, len len, že ma vytiahli vonku," priblížil Zdeno. "Ďakujem policajtom, ktorí nás vytiahli spod mosta. Keby neboli oni, voda by nás zobrala až do Šíravy," odkázal Marián Breza. 

Na obed ako v luxusnom hoteli láka polícia. Kriminálnici v leopoldovskej väznici majú novú kuchyňu. Viac už vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy