Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prví zranení po útoku vo Vrútkach sú už doma. Chlapec s učiteľkou naďalej ostávajú v nemocnici
Zdielať na

Prví zranení po útoku vo Vrútkach sú už doma. Chlapec s učiteľkou naďalej ostávajú v nemocnici

MARTIN / Presne týždeň uplynul od beštiálneho činu v škole vo Vrútkach kde 22-ročný Ivan smrteľne zranil zástupcu riaditeľa Jaroslava Budza a nožom vážne zranil aj dve deti a učiteľku. Útočníka nakoniec pred fitnesscentrom v Martine v časti Priekopa zastrelili policajti.

Do Univerzitnej nemocnice v Martine priniesli v osudný štvrtok zranenú učiteľku, dve deti a dvoch policajtov. Štyria majú za sebou náročné operácie, no ich zdravotný stav sa zlepšuje. Deväťročné dievčatko už z nemocnice prepustili, naďalej ale musí byť pod dohľadom odborníkov. "Nakoľko deti zažili veľký stres a v podstate kritickú situáciu," vraví hovorkyňa UNM Katarína Kapustová. 

Chlapec, ktorého Ivan bodol pri útoku do hrude a bruche bol po náročnej operácii v stabilizovanom stave už deň po útoku. "Chlapček ostáva naďalej hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti," informuje Kapustová. 

Po dvoch operáciách sa už zotavuje aj učiteľka. "Je už na štandardnom oddelení hrudníkovej chirurgie a podstupuje rehabilitáciu," dodáva Kapustová. 

​Doma je už aj jeden zo zasahujúcich policajtov. V nemocnici naďalej zostáva Tomáš, policajt, ktorého odrazená strela zasiahla do stehna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy