Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Akcia Merkúr: Kukláči zasahovali v okolí Serede. Rodina jedného zo zadržaných tvrdí, že s drogami nič nemá
Zdielať na

Akcia Merkúr: Kukláči zasahovali v okolí Serede. Rodina jedného zo zadržaných tvrdí, že s drogami nič nemá

SEREĎ / Desiatka policajtov a kukláčov od skorého rána zasahovala v Seredi a okolí. Zadržali troch ľudí. Akcia s krycím názvom Merkúr bola zameraná na drogy. Vyšetrovateľ zadržaných aj následne obvinil.

Bolo krátko pred trištvrte na sedem ráno. Oproti kostolu na ulici Milana Rastislava Štefánika v Seredi, zastavujú autá a blokujú ulicu. Policajti a kukláči idú do budovy a po pár minútach vyvádzajú muža. Ide o Michala, pre mesto Sereď a okolie známeho muža najmä pre drogy. Policajti ho previezli na príslušné oddelenie. Podľa informácií TV JOJ nešlo iba o jednu akciu. Robili ich niekoľko súčasne. Polícia sa však k jej výsledkom nevyjadruje. Vyšetrovanie je totiž len na začiatku.

"Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nie je možné v tejto chvíli poskytnúť žiadne informácie," informovala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. Policajti a kukláči zasahovali krátko pred obedom aj v ďalšej obci. A to vo Vinohradoch nad Váhom.

 Kukláči zadržali muža, ktorý sa podľa slov jeho blízkych venuje stavbe betónových plotov a popri tom opravuje autá. No, že by mal niečo spoločné s drogami odmietajú.  "Do polnoci robí autá, aby uživil rodinu. Ja toto nechápem, čo sa toto deje. Jak si ho mohli pomýliť? Nepomýlili si ho, to ho voľakto udal. A začo? Drogová trestná činnosť. A kde on drogy ani nevidel," vyjadrila sa matka zadržaného muža. Tvrdí, že sa venuje len svojej rodine a pomáha opravovať autá.Zadržaných mužov vyšetrovateľ podvečer obvinil z drogovej trestnej činnosti a hrozí im až 15 ročné väzenie.

"Policajti zadržali Michala CH., Patrika S. a Marcela K. Podľa zistení polície si mali minimálne od júna 2019 do apríla 2020 zadovážiť a následne predať metamfetamín v celkovom množstve 2,7 kg v hodnote najmenej 54.900 eur. Vyšetrovateľ ich následne obvinil z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti," informovala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy