Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dôchodkyňu zabila kuriérska dodávka pár metrov od domu. Vodič si ju nevšimol
Zdielať na

Dôchodkyňu zabila kuriérska dodávka pár metrov od domu. Vodič si ju nevšimol

KRŠKANY / 65-ročná žena vyšla z domu a o pár sekúnd ju na chodníku zrazila kuriérska dodávka. Nehoda sa stala v utorok predpoludním v Nitrianskej časti Krškany. Pani sa postavila pred auto, ktoré vychádzalo z dvora a vodič si ju nevšimol. Dôchodkyňa zrážku neprežila.

Vodič dodávky vychádzal z areálu firmy. V tej chvíli zo susedného domu vyšla 65-ročná žena, ktorá v ňom býva. "Ja som vychádzal z dvora a ona mi prešla popred auto, ako som dával prednosť," povedal vodič dodávky.


Vodič sa pozeral na jednu a aj druhú stranu, či nejdú po hlavnej ceste autá, aby mohol bezpečne vyjsť. Nevidel pritom, že pred dodávkou po chodníku prechádza chodkyňa. Muž sa pohol a pritom ženu zrazil. "Ona mi prešla pred auto a ja jak som išiel do cesty, tak ona už tam bola pod autom," prezradil vodič dodávky.

​Kuriér, ktorý bol vo firme zaviesť balík, počul buchot a keď vystúpil z auta zistil, že tam leží chodkyňa. Dôchodkyňu začal ratovať a privolal pomoc. Ženu záchranári na mieste ešte dlhé minúty oživovali. Pomôcť jej však nedokázali a zraneniam podľahla.


Vodič bol po zrážke v šoku. Nebohá dôchodkyňa prišla o život zhruba 5 metrov od domu, v ktorom býva. Kráčala po chodníku a zrejme ani ona nečakala, že sa vodič v tej chvíli pohne. "V podstatne ona je zo susedného dvora ona vyšla videla, že stojím tak prešla popred auto a ja som si ju nevšimol," dodal vodič dodávky.


Policajti na mieste zaisťovali stopy a okolnosti nehody vyšetrujú. Nehodu bude skúmať aj znalec z odboru dopravy. "Začali sme trestné stíhanie pre usmrtenie," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy