Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hrozivé VIDEO krvavej drámy vo Vrútkach. Smrteľný zásah policajtov a zúfalý útek okoloidúcich
Zdielať na

Hrozivé VIDEO krvavej drámy vo Vrútkach. Smrteľný zásah policajtov a zúfalý útek okoloidúcich

VRÚTKY / Na internete sa pred dvomi hodinami objavilo video znázorňujúce policajnú hliadku, ktorá zastrelila páchateľa s nožom. Počas zásahu bol zranený aj jeden z policajtov. Polícia však informáciu, či ide práve o zásah zo streľby vo Vrútkach priamo nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Podľa informácií a opisu ako vznikla celá tragédia, by malo ísť práve o spomínanú tragédiu. Upozorňujeme, že nasledujúce video nie je vhodné pre maloletých divákov.

Ide o zábery z priemyselnej kamery jednej z budov, ktorá by s najväčšou pravdepodobnosťou mala zachytávať policajný zákrok voči 22-ročnému útočníkovi, bývalému študentovi, Ivanovi z Vrútok. Toho po tragédii, ktorú spôsobil v Spojenej škole, kde zabil zástupcu riaditeľky a zranil školníka, učiteľku i dve deti, prenasledovala dvojčlenná hliadka. Keďže na policajtov mal podľa záberov zaútočiť, muži zákona museli zakročiť, a preto použili služobnú zbraň.

"Policajti spravili všetko pre to, aby chránili život a zdravie tohto páchateľa, voči ktorému zakročovali. Vzhľadom k tomu, že útočil nožom na dôležité orgány, tak bola použitá zbraň," uviedol prezident Policajného zboru Milan Lučanský. Pri zásahu boli zranení aj obaja policajti, páchateľ neprežil. "Policajt mal jeden v kolene postrelené, druhý mal prst postrelený," povedal svedok incidentu.


Zákrok vyzdvihol policajný prezident či minister vnútra. "Bol vykonaný služobný zákrok, pri ktorom bol páchateľ zneškodnený a páchateľ teda tiež mŕtvy," vyjadril sa minister vnútra Roman Mikulec. "Bol postrelený policajt, ktorý zasahoval tým druhým policajtom. Bol zasiahnutý aj sám ten policajt, ktorý zasahoval, nakoľko ten páchateľ bol už v takej tesnej blízkosti, že obidvaja padli na zem," dodal Lučanský. Či ide naozaj o pravosť záberov z vrútskej tragédie, nám zatiaľ ministerstvo vnútra priamo nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo. Polícia stále na prípade pracuje.

​Upozorňujeme, že nasledujúce video nie je vhodné pre maloletých divákov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy