Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Azbestový odpad v Humennom: Nebezpečný materiál niekto vyhodil v blízkosti materskej školy
Zdielať na

Azbestový odpad v Humennom: Nebezpečný materiál niekto vyhodil v blízkosti materskej školy

HUMENNÉ / Nebezpečného azbestu sa niekto zbavil tak, že ho vyhodil ku košom hneď vedľa materskej školy. Po pôvodcovi odpadu pátra polícia. V okolí kontajnerov je niekoľko kamier.

Odpad ľudia zaregistrovali pri smetných košoch na humenskom sídlisku pod Sokolejom. A to hneď vedľa materskej školy. Privolaní mestskí policajti na mieste pátrali po pôvodcovi. Našli muža, ktorý prerába byt. "V bytovke vedia, kto prerába jadro a iné prestavby. Vo väčšine prípadov sú stotožnení a sankcionovaní. On poprel, že taký nebezpečný odpad ani v byte nemal, hliadku pozýval, nech si to fyzicky preveria," uviedol náčelník MsP Humenné Marián Zub.

Na miesto prišli aj štátni policajti. Po preverení prípad realizujú ako priestupok na úseku životného prostredia. "V priestoroch smetných košov sa okrem použitého stavebného materiálu nachádzal aj azbest," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Policajti majú bežne hlásenia o umiestnení stavebného odpadu pri kontajneroch. Všeobecne záväzné nariadenie také konanie zakazuje a každý je povinný zabezpečiť odvoz. V tomto prípade je situácia o to vážnejšia, že ide o azbest. "Azbest je považovaný za nebezpečný odpad. Je možnosť vyžiadať si kamerový záznam, je tam niekoľko kamier, toto je cesta na stotožnenie a odhalenie páchateľa," dodal Zub. "Spisový materiál postúpime Odboru starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade v Humennom," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy