Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri pokutách šekom oželiete na pár dní vodičák
Zdielať na
Krimi

Pri pokutách šekom oželiete na pár dní vodičák

Vodičský preukaz dostanete späť až po vyplatení pokuty

Pani Monika sa pýta, ako majú policajti v takomto prípade postupovať už podľa nového zákona o premávke na pozemných komunikáciách, ktorý platí od februára.

Policajt vystaví povolenie k jazde, nechá si vodičský preukaz, dá dotyčnému šek, po zaplatení šeku mu vráti vodičský preukaz, a takto sa bude postupovať zakaždým,“ vysvetľuje Ján Packa, prezident PZ SR.

V Nových Zámkoch na ulici SNP je značka, prejazd zakázaný. Denne ho podľa pani Sandry poruší minimálne 40 áut. Pani chce vedieť, či sa s tým dá niečo robiť, pretože na ulici sa často hrávajú deti.

Dá sa samozrejme, pošleme tam dopravné hliadky, aby si urobili poriadok,“ ponúka jednoduché riešenie Packa.

Ďalšieho pána zaujíma, či dostal správnu pokutu 5500 korún. Dostal ju za nedanie prednosti v jazde vozidlu idúcemu po hlavnej ceste. Na aute tak vznikla škoda asi 20 000 korún.

Ak to bolo v správnom konaní, tak je to v poriadku,“ ubezpečuje pána s pochybnosťami Ján Packa.

Pán Matúš si kúpil nové auto v bazári. Po troch dňoch sa mu však pokazilo a teraz mu ho nechcú vyreklamovať. Čo má robiť?

Prezident PZ si myslí, že by mal písomne uplatniť reklamáciu a v prípade jej neakceptácie sa obrátiť na občiansko-právne konanie na súd.

Posledný prípad je z Čadce, kde policajti dali pokutu 500 korún až šiestim študentkám strednej školy za to, že cez cestu nešli cez priechod pre chodcov.

Rodič jedného z dievčat sa na nás obrátil s otázkou, či táto pokuta bola pre študentku adekvátna. 

„Myslím si, že konanie hliadky bolo úplne v poriadku, pretože máme viac ako 200 mŕtvych chodcov práve takých, ktorí porušujú dopravné predpisy,“ bez zaváhania odpovedá Ján Packa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy