Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Agresívny policajný zásah? Jakuba (23) údajne zbili policajti, pre zranenia ho museli operovať
Zdielať na

Agresívny policajný zásah? Jakuba (23) údajne zbili policajti, pre zranenia ho museli operovať

KOŠICE / Dvadsaťtriročný Jakub tvrdí, že ho v piatok večer zobrala polícia do cely za výmenu názorov. Údajne ho tam zbili a aj napriek prosbám o lekársku pomoc ho nechali s krvavou tvárou 7 hodín. V nemocnici museli mladíka operovať.

Po dlhej dobe zašla skupinka mladých ľudí zabaviť sa do jedného z košických barov. Jeden z nich skončil po zásahu polície v nemocnici. Partia mladých ľudí vychádzala z baru, kde stretli kamarátku, ktorú zastavila polícia. Žiadali od nej občiansky preukaz. 23-ročnému Jakubovi sa nepáčilo správanie polície a tak ich na to upozornil.

"Kvôli tomu sme sa tej slečny zastali, že prečo s ňou tak komunikujú, prečo s ňou tak jednajú. Načo sa nás opýtali či chceme ísť do cely aj my. A tak sme s nimi naďalej argumentovali a slušne sa s nimi rozprávali, že sa to jednoducho nerobí, a že budeme to riešiť ďalej, a že takí arogantní policajti ako sú oni, takým sa dobre časy skončili," vyjadril sa 23- ročný Jakub. 

 V tom momente ho obaja policajti chytili, spútali na zemi a zobrali do policajného auta. Pri tomto zákroku sa Jakubovi nestalo nič, no čo sa stalo potom nečakal ani v zlom sne. "Takisto som sa ich opýtal, že prečo ma zobrali, prečo takto zneužívajú svoju moc. Po pár výmenách argumentov na mňa nabehli dvaja do cely, jeden ma začal fackať policajt, ja som si kľakol na zem a bránil som si tvár tým, že som si ju dal k zemi, pretože ruky som mal spútané za chrbtom," opísal zásah policajtov Jakub. 

Ministerstvo vnútra sa prípadom zaoberá

Policajti podľa slov Jakuba pokračovali v útoku po ďalšej výmene názorov. "Znova nabehli dvaja do cely a začali ma biť otvorenými dlaňami a v tej bitke pokračovali, až kým som nezačal doslova prosiť o to, že už mám dosť, a že už mi je strašne zle, a že krvácam, že pľuvám krv, že som sa vyvracal," pokračoval Jakub. 

Krvácajúceho ho nechali ležať na zemi a ani na prosenie o lekársku pomoc nereagovali. Až po 7 hodinách od útoku ho odniesli do nemocnice. "Pacienta k nám do nemocnice priviezli v sobotu dopoludnia. Mal zlomenú spodinu očnice vpravo bez posunu a bez dvojitého videnia. V pondelok bol operovaný na klinike stomatológie a maxilofaciálnej chirurgie," informovala hovorkyňa UNLP Košice  Ivana Vaněková

"Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. V súčasnosti vykonáva všetky potrebné procesné úkony, nevyhnutné pre objasnenie tohto skutku," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Petra Friese. 

"To bolo čisto len o verbálnej komunikácii a žiadnej agresii, žiadnemu útoku a nič voči policajtom nebolo z našej strany podniknuté, že by mali právo ma takto zničiť na tej stanici," dodal napadnutý Jakub. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy