Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nevinná hra sa skončila požiarom. Zaparkované autá zhoreli na dvore, hrali sa v nich deti
Zdielať na

Nevinná hra sa skončila požiarom. Zaparkované autá zhoreli na dvore, hrali sa v nich deti

KRIŠOVSKÁ LIESKOVÁ / Nevinná detská hra s ohňom sa zmenila na požiar. Štvorčlennej rodine z obce Krišovská Liesková zhoreli dve autá, ktoré boli zaparkované na dvore rodinného domu. Stačilo málo a majitelia mohli prísť aj o strechu nad hlavou.

Autá boli zaparkované na dvore rodinného domu. V jednom z nich sa hrali dvaja súrodenci vo veku 4 a 6 rokov. Ich matka si zrazu všimla, že Opel horí. Na pomoc okamžite privolala hasičov. Plamene najskôr pohltili toto auto, no veľmi rýchlo sa rozšírili aj na susediacu Škodu. Veľký požiar navyše ohrozoval aj rodinný dom. "Bolo zistené, že horia dve osobné motorové vozidlá odstavené na dvore s rýchlym šírením požiaru aj na časť rodinného domu," informoval zisťovateľ príčin požiaru Marián Kováč. 


Hasiči mali čo robiť, aby oheň dostali pod kontrolu. V krátkom čase sa im to aj podarilo, čím zabránili ešte väčším škodám. "Včasným zásahom a likvidáciou požiaru nedošlo k rozhoreniu strešnej konštrukcie," vyjadril sa veliteľ zásahu hasičov Martin Halajčík. 


Podľa zisťovateľa príčin požiarov oheň založili deti. Pre nevinnú detskú hru prišla rodina o obe autá. Po požiari sú z nich iba nepojazdné vraky. "Autami chodili do roboty a počul som, že tam mali aj občiansky preukaz, vodičský a ďalšie doklady," povedal k situácii starosta obce Július Tamaška. 

"Vykonanou obhliadkou a zistených informácii bola ako predbežná príčina vzniku požiaru určená nedbalosť pri manipulácii s otvorených ohňom detí, ktoré sa pravdepodobne hrali v priestore osobného motorového vozidla a zapálili veci uložené na zadnom sedadle," dodal zisťovateľ príčin požiaru Marián Kováč. Majiteľ škodu na oboch autách vyčíslil spolu na 2500 eur. Nikto z rodiny sa ale našťastie pri požiari nezranil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy