Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krajský súd v Trnave rozhodol o treste pre dvoch mestských policajtov. Šteniatka nechali uhynúť brutálnym spôsobom
Zdielať na

Krajský súd v Trnave rozhodol o treste pre dvoch mestských policajtov. Šteniatka nechali uhynúť brutálnym spôsobom

TRNAVA / Brutálnym spôsobom pripravili šteniatka o život. Dvaja mestskí policajti z Holíča ich hodili do žumpy, kde po obrovskom trápení uhynuli. Obžalovanú dvojicu po niekoľkých rokoch právoplatne odsúdili. Rozhodol o tom Krajský súd v Trnave.

"Boli zhruba vo veku 6-8 týždňov. Boli cez betónový poklop po hlavičke, vlastne prepchaté cez ťažký poklop, ktorý sa nedal odsunúť, vlastne do žumpy, kde niekoľko minút kvílili. Snažili sa udržať nad hladinou, až teda nakoniec vyčerpané pod ňu klesli a utopili sa," vyjadrila sa zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová. Takýmto spôsobom vtedy mestskí policajti v Holíči pripravili o život 5 šteniatok. Okresný súd v Skalici ich minulý rok v septembri odsúdil za týranie zvierat. Veliteľka hliadky mestskej polície Marta a jej kolega Martin dostali tresty vo výške 16 mesiacov s podmienkou na dva roky a zákazom vykonávať funkciu verejného činiteľa na dva roky. Obžalovaní s výškou trestu nesúhlasili a odvolali sa. Prípad tak skončil na Krajskom súde v Trnave. 

Obžalovaní sa na pojednávaní neukázali a požiadali súd, aby konal v ich neprítomnosti.

Policajtka žiadala odvolací súd prostredníctvom svojho obhajcu, aby ju úplne oslobodili spod obžaloby. Jej kolega, ktorý sa k ohavnému činu priznal, žiadal iba peňažný trest. Senát ale bol iného názoru. Ženinu žiadosť zamietli a mužovi znížil podmienku z dvoch rokov na 18 mesiacov. "Ja môžem za odsúdeného povedať, len toľko že my rozhodnutie odvolacieho súdu rešpektujeme," vyjadril sa obhajca odsúdeného Milan Trylč. 

"Je o mnoho viac humánnejších spôsobov. V prvom rade treba zvieratá umiestniť, postarať sa o ne. Usmrtiť ich môže len veterinár," dodal Ronald Antony, Sloboda Zvierat. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy