Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrozivá nehoda v Česku: Autobus vrazil do zastávky, nehodu neprežil 8- ročný chlapec
Zdielať na

Hrozivá nehoda v Česku: Autobus vrazil do zastávky, nehodu neprežil 8- ročný chlapec

Archívna reportáž

SLANÝ / Hrozivá nehoda sa odohrala na autobusovej stanici v českom meste Slaný neďaleko Prahy. Vodič autobusu vrazil do zastávky, kde práve stáli ľudia. Úplne ju zdemoloval. Po náraze sa zranili štyri osoby, medzi nimi aj chlapec. Jeho zranenia boli tak rozsiahle, že záchranári mu už pomôcť nedokázali. Na mieste zasahoval aj vrtuľník.

K nehode, ktorá si vyžiadala jednu obeť, došlo okolo obeda v meste Slaný, v okrese Kladno. Vodič autobusu úplne zdemoloval autobusovú zastávku. Ľudia, ktorí tam stáli, sa už rútiacemu sa vozidlu uhnúť nestihli. "Môžem potvrdiť, že sme o 12:20 prijali hlásenie o nehode na autobusovej stanici v Slanom. Podľa prvotných zistení boli zranené dve osoby, pre ktoré prileteli leteckí záchranári," vyjadrila sa hovorkyňa polície Michaela Nováková, ako nehode informoval Blesk.cz. 

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "Na autobusovej stanici došlo k stretu osôb a autobusu. V súčasnej dobe máme nahlásené dve zranené osoby. Práca hasičov spočíva predovšetkým v pomoci záchranárov," uviedla krátko po nehode hovorkyňa hasičov Tereza Fliegerová. Zranených ale bolo viac. 

Leteckí záchranári po prílete na miesto začali bojovať o život 8- ročného chlapca. Lekári aj zdravotníci robili všetko, čo bolo v ich silách, aby mu pomohli, no jeho zranenia boli veľmi vážne. Chlapec na mieste zomrel. "Maloletá osoba utrpela vážne zranenia, ktoré aj napriek snahe záchranárov neprežila," informovala hovorkyňa stredočeskej záchranky Petra Effenbergerová. 

Zranené na mieste nehody boli nakoniec štyri osoby. Dospelé osoby, ktorých zasiahol náraz autobusu do zastávky, nebolo nutné letecky transportovať do nemocnice. Jednu osobu po ošetrení ale previezli a hospitalizovali v nemocnici v Slanom. 

Správu budeme aktualizovať, na mieste je reportér TV JOJ Martin Krpač.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy