Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V prípade vraždy ženy (46) v Bojniciach nastal posun: Súd obžaloval 28- ročného Petra, vinu odmieta
Zdielať na

V prípade vraždy ženy (46) v Bojniciach nastal posun: Súd obžaloval 28- ročného Petra, vinu odmieta

BOJNICE / V prípade vraždy 46- ročnej ženy, ktorej telo našli v rodinnom dome v Bojniciach, nastal posun. 28- ročného muža, ktorého zadržali ešte koncom októbra minulého roka, sudca dnes obžaloval. Aj napriek dôkazom, svoju vinu stále popiera.

Obžalovaný Peter je už od 7. novembra 2019 je umiestnený v ilavskej väznici. Pojednávanie v utorok prebiehalo na Okresnom súde v Trenčíne. Petra T. zadržala polícia 30. októbra 2019. V tom čase ho vyšetrovateľ aj obvinil. Polícia najprv vyšetrovala smrť 46-ročnej Adriany ako usmrtenie, zvrat nastal po súdnej pitve, ktorá preukázala cudzie zavinenie. Výsledkom dnešného súdneho procesu je, že Peter skončil obžalovaný. Už minulý rok počas vyšetrovania TV JOJ zistila, že prievidzskí kriminalisti mali viacero dôkazov, ktoré hovoria v páchateľov neprospech. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od 15 do 20 rokov.

Obžalovaný ale počas pojednávania vinu rezolútne popieral. Obžaloba je ale postavená na zabezpečených stopách DNA Petra T., ktoré sa našli jednak na oblečení nebohej 46- ročnej Adriany, ale aj pod nechtami pravej ruky. Ten to pripisuje skutočnosti, že disponovali spoločnou práčovňou. "Keď mala na sušiaku nejaké oblečenie a ja som si chcel zavesiť niektoré svoje veci, musel som jej ich posunúť a takto som sa ich dotkol," uviedol pred súdom. Zároveň poznamenal, že len jediný raz sa ocitol v byte zavraždenej, keď jej pomáhal s presúvaním gauča začiatkom februára. 

Pred súdom vypovedala aj dcéra zavraždenej Michaela, ktorá podľa všetkého ako posledná z rodiny s ňou komunikovala. Podľa vlastných slov začala mať o mamu strach po 17. marci, kedy prestala reagovať na jej správy. Neskôr sa síce komunikácia obnovila, ale štýl písania sa výrazne zmenil, keďže s mobilným telefónom s najväčšou pravdepodobnosťou už disponoval páchateľ.

Na súde odzneli aj závery zo znaleckých posudkov. Súdna pitva nevylúčila aj alternatívu samovraždy, ale znalec ju označil za krajne nepravdepodobnú možnosť. Sudkyňa hlavné pojednávanie odročila na 30. júna, kedy prídu na rad výpovede svedkov.

Telo našli v kúpeľni 

Nehybné telo ženy našli policajti v dome na začiatku Bojníc. Bývať sem prišla z Handlovej. Prenajaté mala izby na poschodí. Niekoľko dní sa ale neozvala svojim známym a tí zalarmovali políciu.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal vrah svoju obeť zadusiť. Mal tak urobiť veľkou intenzitou. Buď uterákom, alebo vankúšom. Potom ako ju zavraždil zamkol kúpeľňu a odišiel. Podľa susedov žena vystupovala veľmi nenápadne a nemali s ňou žiadne problémy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy